Призовавам прокуратурата да се самосезира от изказването на Лютви Местан

...
Призовавам прокуратурата да се самосезира от изказването на Лютви Местан
Коментари Харесай

Каракачанов поиска прокуратурата да се самосезира за Лютви Местан

Призовавам прокуратурата да се самосезира от изявлението на Лютви Местан за признание на турското малцинство в България и да го подведе под наказателна отговорност. Това сподели съпредседателят на " Обединени патриоти " и министър на защитата Красимир Каракачанов в предаването " Неделя 150 " по БНР.

" Г-н Местан към този момент много време се мотае в политиката и в българския парламент и в действителност тук израсна и се научи да приказва политически. Така че би следва да е прочел Конституцията на Република България, където доста ясно написа, че България не приема групови малцинствени права, а признава главното предписание в интернационалното право – самостоятелните човешки права ", сподели още той и посочи, че в нея не се приказва за групови права било то на религиозни, етнически или други общности и са регламентирани и обезпечени правата на всички български жители без оглед на тяхната религиозна принадлежност, пол и.т.н.

" А господин Местан още веднъж спекулира и се прави, че не знае защо става дума. Лично аз считам, че това беше следващата провокация, която той прави, и би трябвало някой да вземе ограничения ", изясни Каракачанов.

На въпрос по отношение на желанието на опозицията да желае избор на съмнение министърът съобщи, че това е нейно право и не е нещо ново.

" Правителството беше подкрепено с гласовете на ГЕРБ и " Обединени патриоти ". В този смисъл позицията на Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи не е нова. Те мъчно могат да одобряват избора на българските жители и считат, че нещо априори им се предлага ", сподели Каракачанов.

В края на предишния месец партията на Лютви Местан ДОСТ изпрати отворено писмо, с което изиска признание на турско национално малцинство в България. Основният мотив, на който от ДОСТ се опряха в писмото си, е неотдавнашното признание на българско национално малцинство в Албания.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР