Призовавам президента Радев да насрочи дата на парламентарните избори, за

...
Призовавам президента Радев да насрочи дата на парламентарните избори, за
Коментари Харесай

Манолова: Президентът Радев да насрочи изборите!

Призовавам президента Радев да насрочи дата на парламентарните избори, с цел да се прекратят опитите на Борисов и ГЕРБ да останат още един ден, един месец и едно изключително състояние на власт. Борисов прави опити да отсрочи изборите, а държавните клоакьори към този момент го прокламират обществено за края на май 2021 година Всички тези опити на Борисов да употребява здравната рецесия, с цел да реши партийно- политическата си рецесия, би трябвало да бъдат пресечни.

Това съобщи ръководителят на Гражданската платформа „ Изправи се.БГ “ Мая Манолова пред Българска национална телевизия. 

На въпрос на водещия за мнението на ръководителя на ДСБ, че Манолова и Слави Трифонов са естествени сътрудници в едно обединяване против Борисов, Манолова удостовери, че се водят договаряния за необятно обединяване сред Гражданската платформа „ Изправи се.БГ “, партията на Слави Трифонов, десни субекти, Отровното трио и Демократична България против Борисов. 

Става дума за обединяване на субектите, които желаят народна власт и естествена страна. То би подсигурило националния интерес за демонтирането на Бойко Борисов и неговия модел от властта. Борисов бе вероятен във властта точно поради неналичието на обединяване, добави Манолова. Тя сподели, че на локалните избори в София е получила поддръжката и на десни хора, недоволни от модела на ГЕРБ в столицата, а тя самата е призовала да се гласоподава за осемте десни районни кмета, поддръжката й за които е подкрепила избирането им. В София постигнахме такова обединяване, считам че е допустимо и в народен проект, сподели още Манолова.

Тя бе безапелационна, че Бюджет 2021 е официализирано „ пазаруване на гласове “ и даде за образец добавките от 50 лева към пенсиите, които ще са до края на март 2021 година и ваучерите за храна за обществено слаби, които ще се получават единствено един месец. Всички ограничения са със период към изборите, акцентира Манолова. 

Тя добави, че хората са обезпокоени от новите ограничения поради несъответстващото обезщетение от 24 лева дневно за наложително спрелите работа, поради отхвърли да се поемат или отсрочат разноските на компаниите като наеми, ток, вода, налози и други, както прикани Европейска комисия. Тежестта от локдауна ще я поемат елементарните хора и бизнесът. Депутатите си усилиха заплатите с над 500 лева, а партийната дотация остана 8 лева на глас, уточни Манолова и прикани депутатите също да живеят с 24 лева дневно, а партиите да се откажат от дотациите си в рецесията. 

Счупиха върха да си усилват заплатите и да си раздават коледни бонуси и бонуси за участия в бордове. С последните промени в Закона за Данък добавена стойност и в Закона за железопътния превоз дадоха право на държавните чиновници и на основните секретари на премиера, президента и Народното събрание да получават бонуси за присъединяване в бордове на държавни и общински предприятия в размер на хиляди левове месечно, напомни Манолова. 

Изказването на екоминистъра през вчерашния ден в Народното събрание, за водната рецесия, беше един водевил, след който някой трябваше да си е подал оставката. От „ Изправи се.БГ “ от дълго време предизвестяваме, че пет огромни области са застрашени от безводие -Перник, Бургас, Варна, Шумен и Търговище. Там към този момент десетки обитаеми места са без вода. За последната година и половина държавното управление даде близо 2 милиарда лева за ВиК-сектора – 500 млн. лева за ремонт на язовири, 1 милиарда лева за държавен ВиК-холдинг и едно Държавно дружество за ръководство и стопанисване на язовири, което си купи джипове и назначи 130 души, само че резултат от работата му няма, сподели още тя. 

Вижда се цялостен неуспех на Борисов да ръководи COVID-кризата. Не е обикновено хората да умират сами, пред болничното заведение, в дома си или в търсене на кола за спешна помощ, доктор и легло в болница. Твърдят, че имат проект, само че никой не го е виждал. Какъв е този проект, в който хората умират пред лечебните заведения, тъй като няма коли за спешна помощ, болнични кревати, кръвна плазма, пари за PCR проби?, попита още Манолова и акцентира, че не чака държавното управление няма желание да реорганизира здравната помощ и да насочи парите към медиците, директно лекуващи COVID-болните.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР