Призовавам гражданите да си изгубят парите, но да си останат

...
Призовавам гражданите да си изгубят парите, но да си останат
Коментари Харесай

Екатерина Захариева: Призовавам гражданите да си изгубят парите, но да си останат вкъщи

" Призовавам жителите да си изгубят парите, само че да си останат у дома, тъй като не знаем дали по-късно ще ги приберем. Не е време за пътешествия, само че COVID-19 няма да ни затвори вечно. " Това сподели вицепремиерът и външент министър Екатерина Захариева в изявление за bTV във връзка със обстановката с ковид.
776 са българите, които чакат да се приберат. Бройката е от петък и може да е по-малка, защото непрекъснато прибираме групи, добави още тя. 
" Над 110 000 души са се прибрали, по данни на границите ни. Цяло знамение е да намерим свободни места на дребното полети, които се случват. Наскоро прибрахме българи от Индия и Бали. Немалка част от туристите са предпочели да не губят парите си, за жал. Сега им се сътвори дискомфорт, а и надали толкоз добре са си прекарали ваканцията. Призоваваме да не се пътува, в случай че не е наложително ", сподели още Захариева.
" Доста хора се прибират и от Дубай, само че там не са туристи, а хора, които са работели ", разкри външният министър.
" Държавата заплаща билетите, на хората които нямат средства все още. Но след това тези пари ще биват връщани, ясно е, че тези хора не са без средства – те са отишли на отмора. Не е почтено по отношение на данъкоплатците ", разяснява вицепремиерът.
" Всички, които се прибират в България ще бъдат сложени под карантина ", безапелационна бе тя. 
По думите ѝ две са главните задания в този момент - да се запазят работните места и да се обезпечи сигурността на медицинския личен състав. 
Главният секретар на Министерство на вътрешните работи: Не повече от двама души дружно в пешеходна зона. Законно ли е?
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР