Призовавам българите да гласуват днес и да не оставят някой

...
Призовавам българите да гласуват днес и да не оставят някой
Коментари Харесай

Цяла България Тръпне От Решението На Румен Радев За Новия Главен Прокурор

Призовавам българите да гласоподават през днешния ден и да не оставят някой различен да дефинира бъдещето вместо тях. Само всеобщият избор може да обезсмисли всевъзможни опити за операция на тези избори. Това разгласи презиедентът Румен Радев, откакто пусна своя избор на локалните избори в столичния квартал " Редута ".

" Това не е тематика на днешния ден. Местните избори са извънредно значими и по тази причина би трябвало да протекат умерено, без външни въздействия. Длъжен съм да се срещна с всички документи, само че ще подходя съгласно отредените ми пълномощия в Конституцията. Няма да работя под напън, от която и да е страна ", изясни Румен Радев по отношение на кандидатурата на Иван Гешев за основен прокурор. В момента се чака декрет на президента, с цел да се приключи процедурата по желание на основен прокурор.

Както е известно, Висш съдебен съвет избра Иван Гешев за нов основен прокурор с 20:4 гласа след близо 10 часа съвещание. За да се утвърди новият основен прокурор, във Висш съдебен съвет трябваше той да получи поддръжката на най-малко 17 от членовете.

" Всички знаят, че не президентът номинира и избира основния прокурор, а Висш съдебен съвет. Точно в него Борисов има голямо въздействие в лицето на парламентарната квота. Премиерът избяга да поеме обществена отговорност за гласа на хората, които той изпрати във Висшия правосъден съвет. Изборът не се прави от президента. Нека никой не вменява на президента номинация и избор. Не мога да ви приказвам за някакви времеви рамки тъкмо в днешния ден, само че ще реша в обозрим период ", добави още той.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР