призова днес Южна Корея да даде своя принос за увеличаване

...
призова днес Южна Корея да даде своя принос за увеличаване
Коментари Харесай

Бил Гейтс иска да задълбочи партньорството си с Южна Корея в сферата на здравеопазването


прикани през днешния ден Южна Корея да даде своя принос за увеличение на интернационалните старания за попречване на инфекциозни болести като коронавирус, наблягайки нуждата светът да бъде по-добре квалифициран за идната пандемия, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

В тирада пред южнокорейския парламент в Сеул американският милиардер се разгласи за по-силно световно съдействие, в това число в региона на създаването на ваксини, които биха били ефикасни за по-широк набор от коронавируси, с цел да премине човечеството през този " спешен миг " в международното опазване на здравето.



Фондация " Бил и Мелинда Гейтс " и южнокорейското държавно управление поеха ангажимент за партньорство, ориентирано към справяне с разликите сред здравните системи на обособените страни и в поддръжка на напъните за премахване на инфекциозни заболявания в разрастващите се страни, разгласи съоснователят на софтуерния колос " Майкрософт ".

означи силата на Южна Корея в региона на опазването на здравето, изследванията и производството на ваксини. Той приветства обещанието на страната да подари 200 милиона $ за подкрепяната от Организация на обединените нации стратегия КОВАКС, която обезпечава ваксини против коронавирус на по-бедни страни.

След това се срещна с президента на Южна Корея Юн Сук-йол, който изясни проектите на държавното управление за поощряване на биомедицинския бранш и изрази подготвеност за по-нататъшно съдействие с фондацията на милиардера човеколюбец за " възстановяване на здравето на " хората по света.



Гейтс назова Южна Корея " добър сътрудник " на неговата фондация в здравни планове, в това число в създаването на по-достъпни ваксини против КОВИД-19 и битката против ХИВ, маларията и туберкулозата. " Надяваме се, че можем да създадем повече дружно ", споделил той, представен от канцеларията на южнокорейския президент.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР