Признайте си, всъщност кой обича да чисти? С тези малки

...
Признайте си, всъщност кой обича да чисти? С тези малки
Коментари Харесай

Няколко хитри трика за тези, които мразят чистенето у дома

Признайте си, в действителност кой обича да чисти? С тези дребни хитринки обаче, може бързо и елементарно да постигнете съвършени резултати, написа obekti.bg, базирайки се на Diply.com.
Как да почистите матраците
Налейте водка в бутилка със спрей помпа, напръскайте матрака и оставете да изсъхне от въздуха. Спиртът ще убие бактериите, причиняващи противен аромат и ще дезинфекцира матрака.
Как да изчистите печката елементарно
Сложете купичка с половин чаша амоняк в изцяло студена фурна. Оставете да престои през нощта и избършете с парцал на идващия ден - без никакво изпитание. Не прилагайте този способ, в случай че фурната работи на газ.
Ако чашите са замъглени...
...напръскайте с оцет и забършете с забрадка.
За почистване на мазни петна
Покрийте ги с бял тебешир или креда, изчакайте няколко минути и избършете остатъка с мокър парцал.
Ако обувките са мокри от дъжда...
...сложете вътре смачкани вестници, които ще попият влагата.
Петната от червило могат да се почистят с лак за коса
Напръскайте, оставете да престои 10 минути, след което изперете, както нормално.
За да почистите решетката на скарата
Срежете глава лук на две и с вилица разтъкайте по дължината на всяка решетка. Лукът ще почисти наслагванията и ще придаде мирис при готвенето.
Почистете опръсканата печка...
...с олио. Следващият път, когато готвите, прибавете няколко капки растително олио върху хартиена салфетка, избършете мазната повърхности вижте по какъв начин мазнината изчезва като на магия.
За мека мебел
Ако имате дивани или кресла с покритие от микрофибър, можете да ги изчистите по следния метод: слагате алкохол в бутилка със спрей помпа, пръскате, след което търкате с чиста (по опция бяла) гъба. Ако по-късно минете с твърда четка, покриетието ще стане още веднъж пухкаво.
Дълбоко разчистване на миялната машина
Пуснете я на най-горещия цикъл, като поставите единствено съд с бял оцет на горния рафт. После посипете с малко сода на дъното и още веднъж я пуснете на къс и парещ цикъл. Реултатът ще ви удиви.
Ако водата в мивката се оттича постепенно...
...отпушете канала с Алка-Зелцер.
Ако във ваната се е образувал воден отпечатък...
...срежете един грейпфрут на две и посипете сол върху двете половини. Намокрете ваната, посипете още малко сол в нея и изтъркайте с половинките от грейпрута.
За да премахнете петна от килима
Напръскайте петното с разтвор на 2 елементи вода и една част оцет. Поставете влажен парцал върху петното, след което притиснете с гореща ютия (включена на пара) за към 30 секунди. Повторете, колкото е належащо, до момента в който петното не изчезне.
За да почистите електрическата скара
Когато сте завършили с готвенето, изключете я и притиснете две навлажнени кухненски салфетки сред двете повъхности. Остатъчната топлота ще почисти на пара скарата. Подсушете с друга салфетка и сте подготвени.
Дезинфекцирайте гъбата
Накисвате с вода и пускате в микровълновата на оптималната мощ за 2 минути. Това убива 99% от микробите.
Магнит за счупено стъкло
Колкото и добре да изметете, от счупеното стъкло постоянно може да останат дребни късчета. Затова минете с филия бял самун мястото, където се е счупило, и дребните стъкълца ще останат по нея.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР