Признаването на независимостта на ДНР и ЛНР от Русия не

...
Признаването на независимостта на ДНР и ЛНР от Русия не
Коментари Харесай

Експерт: Ходът на Москва е ярък, но не е фатален за отношенията със Запада

Признаването на независимостта на ДНР и ЛНР от Русия не е " съдбовна " стъпка във връзка на връзките със Запада, до момента в който общата заплаха от война в Украйна е намаляла, сподели Фьодор Лукянов, основен редактор на " Русия в световните въпроси ".

„ Обещани са нови наказания, главният въпрос е дали разполагането на съветски сили в ДНР/ЛНР ще бъде интерпретирано като инвазия и ще бъде посрещнато с към този момент квалифициран пакет от наказания, в това число „ Северен поток 2 “. Ако се подхожда прецизно официално, те ще бъдат, в случай че са гъвкави, не е наложително “, сподели той в Telegram канала „ Русия в световните въпроси “.

Както акцентира Лукянов, „ мъчно е да се назова придвижването на сили към Донбас офанзива против Украйна “. В същото време, „ общата заплаха от война е намаляла “, защото „ вероятността от утежняване в зоната на контакт, при изискване че съветската войска е ситуирана там, е дребна “. И „ сега няма причина да се преглежда разполагането “ на съветски сили в Донбас като „ подготовка на още един трамплин за офанзива против Украйна “.

„ Взетият военно-политически ход е задоволително ослепителен, НО НЕ И ФАТАЛЕН от позиция на връзките със Запада. Това в действителност легитимира обстановката, която де факто е съществувала преди”, сподели Лукянов.

Както написа Лукянов, „ в случай че въпреки всичко глобите бъдат въведени по сериозен метод, би трябвало да чакаме ескалация на политическата и икономическа съпротива от Русия и евентуално ново ускорение на опитите за преориентиране към други пазари и области на взаимоотношение “. Той означи, че „ това стартира през 2014 година, и ще влезе в идната фаза “.

Припомняме, че бяха оповестени указите на президента на Русия за признание на ЛНР и ДНР за суверенни и самостоятелни страни. На съветското министерство на защитата беше предоставено да „ обезпечи осъществяването на мироопазващите функционалности от въоръжените сили на Руската федерация “ в ЛНР и ДНР, а външното министерство на РФ беше инструктирано да договаря с републиките на Донбас за определяне на дипломатически връзки.

Превод: ПИ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР