Признаването на Гладомора за геноцид над украинския народ е знак

...
Признаването на Гладомора за геноцид над украинския народ е знак
Коментари Харесай

Мария Захарова: Признаването на Гладомора за геноцид е знак за недалновидната политика на Рим

Признаването на Гладомора за геноцид над украинския народ е знак за недалновидната политика на Италия, съобщи говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова, представена от ТАСС.

" Разглеждаме тази антируска стъпка като още едно доказателство за недалновидната политика на формален Рим, ориентирана към насърчаване на най-безпардонните русофобски прояви, интензивно насърчавани от киевските управляващи и техните настойници ", добави тя. Според Захарова италианските управляващи " не регистрират над шест милиона руснаци, станали жертва на глада през 1921-1922 година в съветското Поволжие ".

" Предлагаме на италианските жители да попитат своето държавно управление: дали сходно занемаряване на обстоятелствата се дължи на непознаване на международната история или става дума за неприкрита сегрегация на хората по народен симптом? ", означи говорителката. Според нея е явно, че продължаването на линията на " украинизация " на италианската политическа класа и общество може да докара до приемането от италианския парламент на резолюции за увековечаване на паметта на Симон Петлюра или Степан Бандера.

" Подобни решения на италианските законодатели, които в тази ситуация не са посочили нито изчерпателен разбор на историческите събития, нито политическа предвидливост и мъдрост, сигурно отдалечават вероятностите за нормализиране на руско-италианските връзки ", акцентира Захарова, представена от Българска телеграфна агенция.

По-рано в медиите беше обявено, че горната камара на италианския парламент е гласувала в поддръжка на резолюция за признание на Гладомора за геноцид над украинския народ.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР