Признаваме си, обичаме да прегръщаме, а още повече обичаме да

...
Признаваме си, обичаме да прегръщаме, а още повече обичаме да
Коментари Харесай

Защо да се прегръщаме е полезно


Признаваме си, обичаме да прегръщаме, а още повече обичаме да ни прегръщат. Защо ли? Ами тъй като прегръдките ни носят безчет положителни усеща, изключително в случай че са в точния миг. Те ни утешават, карат ни да се чувстване по-добре и да се свързваме с индивида, който прегръщаме.

И с цел да убедим всички какъв брой е значимо всичко това, дано употребяваме едно скорошно изследване, което демонстрира, че даже можем да измерим въздействието, което прегръдките имат върху нашето въодушевление.

Прегръдките генерират позитивни усеща

Изследването е извършено в университета Carnegie Mellon в Съединени американски щати и заключава, че е належащо единствено да се доближим и докоснем някой, с цел да се понижат негативните усеща, свързани със обществените взаимоотношения. Прегръдките спомагат за съкращаване равнището на стрес, като дружно с това усилват позитивните усеща.

 Снимка 392026

Експертите, виновни за провеждането на изследването, проучват взаимоотношенията на 400 души в продължение на две седмици . През това време те следят ежедневните действия на участниците, техните физически контакти, настроенията, споровете и прегръдките, които дават и получават.

В края на изследователския интервал стигат до извода, че прегръдките оказват помощ на всички да се усещат по-добре, изключително след някакъв отрицателен опит или спор денем. И този резултат поражда при участниците, без значение от тяхната възраст, пол или фамилно състояние.

Други забележими изгоди от прегръдките

Когато прегръщаме, освобождаваме окситоцин , прочут като хормона на любовта и щастието , което ни кара да се усещаме сигурни и предпазени. Освен това спомага за контролиране на кръвното налягане, отпуска мускулите, подтиква кръвообращението и благоприятства сърдечносъдовото ни здраве.

 Снимка 392027

Освобождаваме и серотонин , който контролира позитивните и негативни настроения и цикъла на съня, потиска експанзията и оказва помощ за управление на храносмилателния развой.

В допълнение, прегръщането понижава производството на кортизол - стресовия хормон. Ето за какво се усещаме по-спокойни и с по-голям надзор над нашите нерви, когато се прегръщаме.

Прегръдките усъвършенстват настроението и вършат деня ни по-щастлив, макар отрицателните събития, които може да ни връхлетят.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР