Признаваме, че преди да гледаме втора част на Замръзналото кралство,

...
Признаваме, че преди да гледаме втора част на Замръзналото кралство,
Коментари Харесай

Какво да очакваме от Замръзналото кралство 2“

Признаваме, че преди да гледаме втора част на " Замръзналото кралство ", бяхме скептично настроени. От 2013 година, когато анимацията беше шлагер, мина много време и ни се струваше, че продължението малко се е позабавило.

В момента, в който излязохме от киносалона обаче, бяхме уверени, че магията може да се повтори.

" Замръзналото кралство 2 " очарова, увлича и омагьосва по познатия към този момент метод. Втория път обаче го прави по-зряло, по-заплетено и по-интригуващо. И макар че още веднъж е построена към несломимата сестринска обич, историята е задоволително друга, с цел да не се усещаме по този начин като че ли към този момент сме я гледали.
 Снимка 453739

А в историята ги има напрегнатите моменти и подиуми, има ги и изненадите, които държат нащрек до последната ария от кино лентата. А като стана дума за пеене, " Let It Go " - песента от първата част на " Замръзналото кралство ", има своя заслужен заместител. " Into the Unknown " още веднъж е в осъществяване на Идина Менцел и има действителни шансове да пожъне големи триумфи.

Музиката (отново дело на Кристен Андерсън-Лопес, Робърт Лопес и Кристофър Бек) в действителност е част от ДНК-то на " Замръзналото кралство 2 ", тъкмо както беше и в първата част. Тя е по едно и също време занимателна и прочувствена, персонална, интимна и епична. Песните, тематиките и мелодиите пък отразяват израстването на героите, съпровождат развиването на историята и обогатяват прочувственото схващане на облиците.
 Снимка 453738

В края на първата част Елза (Идина Менцел) съумя да овладее магическите си ледени сили. Успя и да избави Арендел - още веднъж с помощта на Ана (Кристен Бел). И откри, че ключът към всичко е любовта към сестра ѝ.

" Замръзналото кралство " е в огромна заплаха

Последен филмов откъс на анимацията

Докато споделя продължението на историята за двете, този път сценаристът Дженифър Лий напълно ненатрапчиво визира и други значими тематики, като какъв брой е значимо да ценим и пазим природата, да бъдем положителни и обективни и да не се боим да се надигнем против предишното.
 Снимка 453736

Във втора част Елза ръководи Арендел. През това време Ана и гаджето й Кристоф (Джонатан Гроф), снежният човек Олаф (Джош Гад) и еленът Свен са компактно до нея.

И всичко е повече от прелестно, до момента в който тайнствен женски глас (норвежката певица Аврора) не пронизва тишината и по този начин или другояче обърканата душа на Елза. Кой я приканва и какво желае да ѝ каже? Има ли Елза цел отвън стените на замъка? Това са единствено някои от въпросите, които тревожат актуалната кралица. И до момента в който тя търси отговорите в себе си, Арендел е застрашен от голяма заплаха.
 Снимка 453737

За да спасят Арендел, познатите ни герои се насочат към омагьосана гора, която крие толкоз секрети от предишното. В нея се крият отговорите на всички въпроси и решенията на всички проблеми. Но там ни чакат великани, магични същества и доста нови облици в лицето на едно антично племе.

За сътворяването на всичко това режисьорите Дженифър Лий и Крис Бък черпят ентусиазъм от саамите - коренното население на северната част на Скандинавския полуостров, и от норвежката митология.
 Снимка 453735

И в случай че до неотдавна силите на Елза наподобяват прекомерно огромни, в този момент се питаме дали този път, в тази гора и против тези врагове ще са задоволителни...

Премиерата на " Замръзналото кралство 2 " е на 23 ноември
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР