Признаваме, че гърдите са най-малко любимата ни част от пилето.

...
Признаваме, че гърдите са най-малко любимата ни част от пилето.
Коментари Харесай

Крехки пилешки гърди с този лесен трик

Признаваме, че гърдите са минимум обичаната ни част от пилето. Ако имаме избор, постоянно посягаме към бутчето или ядем бялото месо солено, панирано и доста калорично. Главната редакторка на кулинарния уебсайт The Kitchn обаче разкри трик, по който да приготвим гърдите задоволително сочно и апетитно .
 Снимка 491159

" Този способ изисква доверие , " написа Фейт Дюранд. А повода е, че щом прехвърлим месото в тигана и го похлупим, не трябва да повдигаме капака никога. Ето и детайлностите.

Сложете пилешките гърди на дъска и начукайте най-дебелата им част с дъното на стъклен буркан - задачата е да станат по-крехки. Подправете със сол и черен пипер от двете страни.

Загрейте бездънен тиган и прибавете в него масло, зехтин или слънчогледово олио. Добавете гърдите и пържете към минута, до момента в който добият златист цвят от едната страна.

Обърнете ги, намалете котлона на ниска температура и похлупете компактно тигана. Оставете ги да се готвят по този начин 10 минути без да вдигате капака .

След като 10-те минути минат, изключете котлона. Не докосвайте обаче капака и не местете от котлона. Оставете пилето да отлежава още 10 минути .
 Снимка 491160

Ето и финалният миг - пилешките гърди са подготвени. Крехки и сочни, можем да ги прибавим към салата " Цезар ", паста или да ги хапнем по този начин , съпроводени от салата.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР