Признавам си. Съжалявам много! Това каза Северин Красимиров, подсъдим за

...
Признавам си. Съжалявам много! Това каза Северин Красимиров, подсъдим за
Коментари Харесай

Северин си призна за убитата Виктория

" Признавам си. Съжалявам доста! " Това сподели Северин Красимиров, обвиняем за зверското убийство на журналистката Виктория Маринова, пред русенските магистрати. 

Близките на убитата тв водеща желаеха общо 450 000 лева кръвнина от Северин. В съда през днешния ден бяха импортирани три цивилен желае - от майката, от бащата и от дъщерята на убитата.

Пред правосъдната зала се появи и майката на Северин  - Надежда, която е пристигнала за делото от Германия.

В коридора на Русенския областен съд тя стартира да се тръшка на земята с крясъци и писъци: " Селяйдин, какво стана ". Наложи се защитата да се намеси и да я изведе, заяви " Монитор ".

В правосъдната зала отбраната на Северин изиска процесът да се гледа при закрити порти, защото щяла да бъде изнесена информация, обвързвана с интимния живот на килъра и жертвата му.

Прокуратурата и частните обвинители настояха обаче делото да се гледа в намерено правосъдно съвещание. Затова съдът се отдръпна на съвещание, след което ще се произнесе по настояванията им.

Обвиняемият Северин Красимиров ще дава отговор пред съда за три действия - ликвидиране, обезчестяване и блудничество, като закононарушенията са осъществени по изключително нечовечен и непосилен за жертвата метод. Прокуратурата ще упорства за налагането на най-тежката мярка – пожизнен затвор без право на обжалване.

Северин Красимиров е единственият обвинен за убийството на Виктория Маринова. 30-годишната телевизионна водеща беше нападната на 6 октомври 2018 година измежду бял ден, до момента в който тичала по крайбрежната алея в Русе.

От прокуратурата обясниха, че претекстът за убийството на Маринова е полов. Държавното обвиняване изрично отхвърля изказванието, че закононарушението е било поръчано или обвързвано с специалността на жертвата, както и версията, че Северин Красимиров е имал помагачи.

Назначената петорна сложна съдебно-медицинска, психична и психиатрична експертиза на Северин Красимиров, сочи, че той е вменяем и може да носи наказателна отговорност за осъщественото.

От Окръжния съд обясниха, че отбраната на обвинения е внесла при започване на този месец искане в съда за разглеждане на делото по съкратеното правосъдно разследване. Красимиров е признал всички обстоятелства и условия в обвинителния акт. 

Ако съдът одобри делото да бъде прегледано по този ред, наложената присъда на Северин ще бъде понижена с една трета.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР