Признавам си, че винаги, когато минавам покрай BILLA Пекарна, се

...
Признавам си, че винаги, когато минавам покрай BILLA Пекарна, се
Коментари Харесай

Пекарната, от която никога не си тръгваме без вкусен хляб

Признавам си, че постоянно, когато минавам около BILLA Пекарна , се блазня да си взема нещо. Дали ще е обичаният ми пълнозърнест самун с мая, дали ще са топлите кроасани с масло (поне два), или класическата багета, тъй като съм решила да върша френска вечер – това е мястото, на което се арестувам най-дълго. Ароматът на преди малко изпечен самун всякога ме придвижва в детството, когато ходехме до локалната фурна или скрито отчупвах от оня, който баба беше направила. Да, сигурно съм от девойките, които могат да се откажат от доста неща в менюто си, само че не и от това.

В BILLA Пекарна обаче постоянно предпочитам нещо, което не съм пробвала, тъй като тук се оферират над 45 типа самун и закуски, а всеки месец се основава и ново неповторимо предложение. „ Различните типове самун са забъркани с брашна, подобаващи за всеки начин на живот – от обичайния обичан бял самун до по-здравословни и нискокалорични други възможности, обогатени с композиция от семена и фибри “, издава Венета Милева , която към този момент 7 години е BILLA пекар .

Още по-важното е, че постоянно са прясно изпечени на място, с цел да има топъл продукт на всеки 30 минути, като се преценяват и с това какво се търси през другите часове на деня. Например заран се пекат повече закуски, тъй като какво е утринното капучино без топъл кроасан, или изстуденият айран без вкусна баница.



Зад всичко това обаче се крие усилената работа на пекарите, а BILLA влага в повишение на квалификацията на своите фрагменти, като има над 270 сертифицирани пекари взаимно със Съюза по хранителна индустрия и МОН. „ По време на професионалното образование, главният фокус попада върху значими тематики, свързани с най-новите трендове и тънкости в производството на първокласен самун и хлебни произведения “, споделя Виолета, която също е минала през него и е подготвена от най-хубавите специалисти в сектора.

Освен това пекарите имат създадена система за вътрешни образования, с цел да може по-старшите и движимости в занаята да предават уменията и знанията си на по-младите чиновници.

Успехът на продуктите на BILLA Пекарна се крие и в рецептите, където също се следват традициите и се извършват освен с труд, само че и с доста ентусиазъм и особено отношение. „ Хлябът наложително е омесен единствено с качествени съставки, с брашно от добра годишна продукция зърно. Ползва се брашно от разнообразни мелници, влагат се разнообразни закваски “, добавя Венета.

И незабавно си показах по какъв начин след диалога ще взема топъл и уханен самун, който ще споделя с обичаните си хора у дома. Може би този път ще е от белия самун с маслини, за който Венета издава, че е една от най-старите класики в BILLA Пекарна .



Приготвя се по класическа италианска рецепта с брашно, маслини и маслиново масло към този момент 13 години и е измежду най-търсените от клиентите. „ Винаги настоящи са и предложенията, които подхождат чудесно на домашно приготвените ястия – тиролски самун с ръжена закваска, фокача, селски на табан, стандартизиран самун или със семена. Багетата, чабатата и земелът пък са най-честият избор на въодушевените да подготвят съвършените домашни сандвичи “, споделя Виолета, която вижда, че в случай че по-възрастните са традиционалисти в избора си, то по-младите и спортуващи хора избират по-здравословните други възможности.

А такива от пекарната са се постарали да има задоволително и не стопират да създават нови предписания.

„ Обсъждат, месят, тестват. Хлебари от веригата в цялата страна дават оферти. Правят се визити на място и се утвърждават софтуерни проби. Приемат се всевъзможни хрумвания от вътрешния екип и сътрудниците на BILLA “, добавя още Венета. Според нея сигурно вкусовите желания и нуждите на потребителите се трансформират във времето, по тази причина и от BILLA Пекарна наблюдават непрестанно какви са трендовете и се стремят към възстановяване на технологията по подготвяне и изпичане и усъвършенстване на процесите, без да се нарушава на откритото качество и усет.



А последната интензивност е под надпис „ Прясно и безвредно “ , обвързвана със обстановката, в която се постанова да съблюдаваме освен отдалеченост, само че и прецизни ограничения. „ Подготовката и съхранението на предлаганите от веригата артикули се реализира в обособена зона, която по едно и също време ги пази и поддържа свежи. Всички работни пространства и плотове подлежат на регулярна стерилизация. Пресните тестени изкушения са ситуирани на лавици с безвредни плексигласови порти. В допълнение, всички чиновници носят защитно облекло, а за гратис прилагане на клиентите са предоставени найлонови ръкавици “, споделя Венета и поучава хората, когато изберат съответния артикул, да го слагат в защитна опаковка.

И в случай че от време на време се чудите към кой самун да посегнете, вижте кой е „ Хлябът на месеца “ . Така всеки месец можем да си имаме най-малко един обичан топъл и прясно изпечен самун, от който скрито да си отчупваме на път за у дома. Точно както го правехме като деца, нали.

С поддръжката на BILLA

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР