Признавам, че отдавна съм увреден – дори в почивни дни

...
Признавам, че отдавна съм увреден – дори в почивни дни
Коментари Харесай

Невинната виновност, виновната невинност - на Цветанов, Бобокови и Божков

Признавам, че от дълго време съм повреден – даже в почивни дни виждам да проследявам какво се случва и какво не се случва по света и у нас. Предимно у нас де, че светът е доста необятен и няма по какъв начин.
Докато гледах тези дни няколко неща – по какъв начин Цветан Цветанов го оневиниха, по какъв начин със самоуверен обсег подкараха Бобокови и по какъв начин Божков продължава да споделя истории, които от дълго време станаха ясни на всеки, който желае да са му ясни, си мислех какво в действителност като общество най-вече не обичаме. И отново стигнах до безконечния отговор – да ни скапват спокойствието. Ама успокоение непременно – на цената другите да ни го пазят, ние да не си мърдаме пръста и като се постанова за нашето успокоение да нарушаваме непознатото.
Защото няма по какъв начин да си обясня по различен метод няколко неща, които разнообразни сътрудници акцентират в свои мнения. Например – подсъзнанието на прокуратурата за Цветанов. Ето какво написа прокурор Валентина Маджарова, определена за прокурор номер 1 на България през 2015 година, в този момент част от Специализираната прокуратура: " По преписката не са събрани данни (…), които да сочат за осъществени корупционни и други закононарушения от страна на Цветан Цветанов, в качеството му на разположение, заемащо висша обществена служба. ". Последното изречение е в действителност покъртително – тъй като в действителност по този начин казано излиза, че ИМА задоволително данни за съществуване на справедливи и субективни белези по съответни незаконни сформира. Защото щом не разрешава излагане на причини, обосноваващи липса на данни за съществуване на данни, значи няма липса! Или както споделя доктор Тони Филипов т.е. Стойко Тонев в своя популярен коментар за reduta.bg: Или аз не разбирам?! А може пък и друго да разбирам, само че какво от това...
Покрай невинността на Цветанов понаучихме много и за виновността на Бобокови. В проведена незаконна група са, само че кой я командва – ще разбираме нататък. За какъв брой пари става въпрос в тази група – и това по-нататък. Колко тона рисков отпадък ни е натресла групата – също по-нататък. Сега обаче си имаме лист с имена и милиони. Той какво значи – към този момент съмненията на държавното обвиняване няма да се афишират обществено, текат инспекции. А до момента в който текат инспекции, обвинявания за всичко това може ли да се издигнат? Отговорът в коментара на Петя Владимирова за " Дневник " е доста безапелационен – ТУК! Другото ще го видите по медиите с тлъсти заглавия, миришещи на триумф в битката с проведената престъпност. Като пристигна време за присъди или неналичието им, ще остане единствено " ние ги хващаме, те ги пускат "...
Не остава по-назад и Васил Божков – сериалът тече. Днес към този момент и в картинки, очевидно желае да е по-шаренко. Но в казаното има два доста забавни момента. Първо – по какъв начин взел със себе си другар, когато с „ разбойниците ” пишели Закона за хазарта. Второ – по какъв начин заместник-главатарят по финансите му споделил: " Ще работиш по този закон и ще ни даваш 20% от облагата си, другояче ще отменим закона ". Това дали не значи, че Божков има очевидец и надлежно кой е той? Защото с карикатурки е ясно, че до край не може да стигне, само че със очевидци, записи и документи става доста друго. Толкова друго - не просто дали прокуратурата разпитала Владислав Горанов, а дали ще му повдига обвиняване! И освен на него.
Всичко това обаче си е тъкмо като ковид. Когато беше в пик, единствено за това се говореше, даже и Facebook войни горяха – кой върви някъде и по какъв начин вреди на всички. Сега към този момент маските паднаха, та се не видяха – някак се удържат по наредба и късчета съвест, само че за обществена отдалеченост най-вече си спомняме с носталгия. Така и с Цветанов, Бобокови и Божков – като се позаинтересува малко човек и му излиза наяве, само че никак и не ни интересува. Така де – всички са маскари! Но до момента в който всички са маскари, читави няма да има. Защото въобще не ги търсим. А търсенето почва, когато почнем да отделяме плявата. Това става с правораздаването – не през мисирките и Facebook! Но очевидно би трябвало по-силно да ни засегне персонално, че да се сетим - както коронавирусът го стори на някои места по света, не и у нас.
Автор: Ивайло Ачев

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР