Признанията най-добър работодател в страната и най-предпочитан сред българските студенти

...
Коментари Харесай

ИТ центърът на Кока-Кола България предоставя бизнес решения на глобално ниво и печели признания


„ Признанията най-хубав шеф в страната и най-предпочитан измежду българските студенти слагат солидна основа за бъдещото развиване на Центъра ”, споделя Жеко Петров, шеф на световния ИТ център на Кока-Кола България (снимка: Юлиян Христов)

Развойният ИТ център на Кока-Кола България е част от международната конструкция за осведомителни технологии на Системата на компанията от близо 5 години. Основните му сфери на активност са свързани с даването на редица софтуерни решения, разбор на данни, автоматизация на бизнес процеси, мобилни приложения, инфраструктурна и осведомителна сигурност, облачни услуги и десетки други. В момента екипът на развойния ИТ център на компанията се състои от близо 200 чиновници и продължава да се разраства с бързи темпове, като непрестанно прибавя нови развойни планове в обсега си.

Центърът, който основава ИТ и софтуерни артикули за Системата на Кока-Кола, затвърди имиджа си на най-желания шеф в България, откакто през лятото заслужи следващите си оценки в сферата. За втора поредна година той се класира преди всичко в годишното без значение изследване „ Graduate Survey ”. Изследването има за цел да събере противоположна връзка от студентите в България по отношение на техните желания за работно място, като по този метод оказва помощ на фирмите да се нареждат на пазара на труда измежду младите гении. Признанието от „ Graduate Survey ” измежду фирмите с личен състав до 250 души е скъпо отличие за шеф, който интензивно търси млади експерти, които имат предпочитание да се развиват професионално, до момента в който създават  новаторски артикули, приложения и услуги.

ИТ подразделението на компанията си завоюва и прозвището „ шеф с най-хубав имидж ”, като зае водещата позиция и в състезанието „ Employer of Choice ”. В тазгодишните награди с интернационално самопризнание се включиха общо 60 компании с над 150 плана, а по време на церемонията бяха раздадени общо 14 статуетки. Изследването „ Employer of Choice ”  се организира посредством анкета, която съдържа 50 въпроса и която могат да попълнят всички работещи в България. Проучването се концентрира върху над 50 от най-важните характерности, които марката би трябвало да има, както и други значими фактори, които трансформират компанията в част от „ Топ 50 на най-желаните работодатели в България ”.

По мотив влиятелните оценки, Жеко Петров, шеф на световния ИТ център на Кока-Кола България, разяснява: „ За нас е огромна чест не просто да бъдем отличени като най-желания шеф в България, а да продължаваме да се утвърждаваме като подобен. Създадохме ИТ центъра на The Coca-Cola Company преди близо 5 години и макар късия интервал успяхме да създадем стимулиран екип от експерти на международно равнище, с който дружно да превърнем Центъра и Кока-Кола България в най-хубавият и най-желаният шеф в страната ”. Той добави още, че: „ Тези две оценки са извънредно значими за нас, защото ни демонстрират, че вървим в вярната посока и ни стимулират да бъдем още по-смели в задачите, които си слагаме, да продължаваме да подтикваме разнообразието, да поддържаме хората и да даваме късмет на младите. Признанията най-хубав шеф в страната и най-предпочитан измежду българските студенти слагат солидна основа за бъдещото развиване на Центъра ”.

Глобалният развоен център на Кока-Кола България дава опция на десетки български студенти да работят един до друг с опитни експерти, с дълготраен стаж в ИТ сферата и им дава шанса да развиват дружно съвременни системи и да усъвършенстват ИТ услуги, които да подкрепят растежа на бизнеса. 

Александра Щетинска, управител Човешки запаси в Кока-Кола България и HR Business Partner за EMEA, споделя: „ За нас тези самопризнания са изключително значими, защото отразяват оценката както на младежите, по този начин и на тези с насъбран опит и експертиза. Вярвам, че грижата и доверието, които даваме на сътрудниците ни, съчетано с магията на марката и забавните софтуерни решения, които създаваме, са в основата на триумфа ни. Като виновен шеф, ние ще продължаваме да подтикваме разнообразието и приобщаването в екипите ни, като даваме късмет на млади гении, които започват своята кариера, и поддържаме дамите, избрали софтуерната кариера, посредством разнообразни партньорства и вътрешни групи за развиване ”.

„ Грижата и доверието, които даваме на сътрудниците ни, съчетано с магията на марката и забавните софтуерни решения, които създаваме, са в основата на триумфа ни ”, споделя Александра Щетинска, управител Човешки запаси в Кока-Кола България и HR Business Partner за EMEA (снимка: Юлиян Христов)

Доказателство за бързите темпове на развиване на подразделението на Кока-Кола е и изборът на ИТ центъра в София като първа стъпка за разширение на екипа на Costa Coffee в световен мащаб. В поддръжка на задачата да въодушевяват света да се любува на висококачествено кафе, цифровите екипи на компанията ще работят за персонализиране и свързване на цифрови прекарвания един до друг със своите сътрудници от Системата в България.

Съдържание от Кока-Кола България
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР