Признание за оказаното съдействие при разкриването на шесторно убийство в

...
Признание за оказаното съдействие при разкриването на шесторно убийство в
Коментари Харесай

МВР отличи жители на Луково за разкриването на шесторното убийство в Нови Искър

Признание за оказаното подпомагане при разкриването на шесторно ликвидиране в Нови Искър, получиха петима поданици на Луково и близките села, взели участие в полицейската интервенция. Те са работили дружно с полицията през трите дни, в които органите на реда издирваха килъра - Росен Ангелов, като са ги направлявали в региона на селото и покрайнините, където мъжът се укриваше. Поздравителните адреси са от името на основния секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов и бяха връчени на публична гала в дирекция " Жандармерия ".

Луково, Своге Нови Искър, Район Нови Искър

Цветан и Бисер - двама от петимата локални поданици, присъединили се в акцията на полицията за откриването на шесторния палач от Нови Искър - Росен Ангелов. Единият животновъд, другият общ служащ в автосервиз, въпреки и с разнообразни специалности двамата си слагат обща цел-да върнат спокойствието в селото.

Всичко стартира на 2 януари, когато полицията открива петима души мъртви в Нови Искър. Ден по-късно във вилната зона, която се намира наоколо до къщата на ужасите, е открито шесто тяло - това на Кети Кюхова. Дръзкото шесторно ликвидиране потриса локалните. Два дни проверяващите са в търсене на следи и улики, които ги водят до село Луково. Повечето къщи тук са празни, изоставени или порутени - положително леговище за някой, който не желае да бъде открит.
Румен Колев, кмет на с. Луково: Нашият регион е кръстосан, чужд за хората, които пристигнаха тук и за всички служби. Тук единствено нашето районно разпознава местността, само че нямаше по какъв начин да свърши работата, тъй като трябваше доста запас. Бяха се разделили за всяка група имаше по един локален ловец, претърсиха региона и резултатът беше налице.
От момента, в който следите на килърът Росен Ангелов, водят служителите на реда в село Луково, петимата ловджии са част от издирвателната интервенция.
Цветан Цветков: Работехме съвършено, тъй като ние познаваме региона. Ние ги развеждахме. Направиха един квадрат, който извън във вътрешността се стенсяваше и стесняваше, тъй като те и не знаеха накъде да тръгнат, а ние сме ловци и знаехме. Все отново има доста вилни зони, изоставени къщи, които са необитаеми и това подготвя такива хора да се настаняват там.Бисер Занков: Най-тежкото беше ходенето през гора, през пресечените местности, през трънаци. Сутрин от осем, вечер до 6-7 на здрач и на другия ден още веднъж. Няма метод.
Три дни лишава на локалните и проверяващите да открият тялото на килъра - време, изпълнено с безпокойство и безсънни нощи за хората от селото, само че и за тези, които го търсят.
Българска национална телевизия: " Страх ли Ви беше?
Бисер Занков: И да и не. Все отново се знаеше, че индивидът, който се търси, е въоръжен и колкото и да е всеки си има едно на разум.Цветан Цветков: Нормално е въпреки всичко да се тормози човек, тъй като не знаеш какъв човек стои против теб.
Цветан и Бисер не се възприемат герои, макар признанието, което са получили. Не се възприемат като такива, тъй като това, съгласно тях, е не героизъм, а дълг, който всеки от нас има. Гордеят се обаче с признанието и споделят, че най-голямата премия за тях е, че са помогнали спокойствието в Луково да се върне.
 Ясен е претекстът за шесторното ликвидиране в Нови Искър Ясен е претекстът за шесторното ликвидиране в Нови Искър
Росен Ангелов се е самоубил ден след началото на издирването му. Това обявиха през днешния ден от прокуратурата. Оттам направиха ексклузивен брифинг, с цел да изяснят...
 Окончателно: Росен Ангелов е килърът от Нови Искър Окончателно: Росен Ангелов е килърът от Нови Искър
След съвещанието на КСНС вътрешният министър Валентин Радев заяви, че са подготвени главните експертизи, които изрично потвърждават, че Росен Ангелов е...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР