Признание както за страната ни, така и за цяла Европа,

...
Признание както за страната ни, така и за цяла Европа,
Коментари Харесай

Световният спорт с огромно признание към България и Европа

Признание както за страната ни, по този начин и за цяла Европа, бе засвидетелствано с избора на Слави Бинев за член на Борда на шефовете на Световната таекуондо централа – KUKKIWON. Новината идва от корейската столица Сеул, където през днешния ден се организира публично гласоподаване и гала за встъпване в служба на президента и шефовете на международното таекунодо.

“За мен е голяма чест да бъда през днешния ден измежду Вас, в сърцето на таекунодо, тъй като за мен таекуондо е освен спорт, само че и бойно изкуство – метод на живот. Вярвам, че ще допринеса за развиването и разпространяването на завета, които нашият спорт носи, както и качествата, които той построява в бъдещите спортисти и личности”, споделя Бинев по време на формалната гала по встъпване в служба през днешния ден пред Световната централа в Корея.

Бинев е единственият европеец в ръководещия орган на Световната централа и се оказа представител на единия от единствено двата континента със свои делегати - Европа и Америка. Въпреки че е единственият измежду 21 членове на Борда на шефовете без корейски корени, президентът на Българската таекуондо федерация се е потвърдил неведнъж в развиването на олимпийския спорт, както на европейско, по този начин и на международно равнище.

Освен член на Световния ръб на шефовете на таекуондо, Бинев е и президент на Европейския съюз по таекуондо, президент на БФТ и вицепрезидент на Таекуондо Европа. Задълженията и отговорностите, които тези длъжности му носят за развиването и популяризирането на бойния спорт, са тежки и амбициозни, само че потвърдено от него и вероятни. Това е второто самопризнание за България, което Световната таекуондо централа оказва в рамките единствено на месец, след удостояването на премиера Бойко Борисов с най-високата степен в таекуондо – 9 дан по време на формалната му аудиенция в Сеул, Корея.

Над 8 часа и под непоколебим надзор продължи заседаването и гласуването в " сърцето “ на таекуондо – KUKKIWON, като 4 пъти бе гласувано избирането на ръководител на Борда на международната централа, само че 1 глас по този начин и не доближи за официализиране на избора му.

За избора на нов ръководител следва да бъде планувано ново заседание, на което България и Европа към този момент имат своя формален представител и фиктивен дипломат на корейския спорт, просвета и обичаи в лицето на Слави Бинев.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР