Призивите на търговци от много браншове за удължаване на срока

...
Призивите на търговци от много браншове за удължаване на срока
Коментари Харесай

Срокът за подмяната на касови апарати няма да бъде удължен, отсече НАП

Призивите на търговци от доста сектори за удължение на периода за промяната на касовите апарати не бяха чути от приходната организация. Според Национална агенция за приходите няма потребност от пролонгация, а към 70% от бизнеса към този момент е въвел новите условия. Има и 30 000 нови апарати, които към този момент работят .
Все отново последната дума по проблема ще има Министерство на финансите.
Припомняме, че съгласно нова разпоредба всички търговци би трябвало да подменят фискалните си устройства или най-малкото - да пригодят софтуера си по този начин, че оборотите им незабавно да се регистрират в Национална агенция за приходите. В момента касовите апарати са настроени отдалечено да подават информация към организацията един път месечно.
Промените влизат в действие от 31 март, само че доста от търговците се оплакват, че няма да са подготвени и след тази дата на процедура ще би трябвало да работят в нарушаване. Те упорстват наредбата да бъде отсрочена, до момента в който не се организира необятен спор и разяснителна акция.
Притеснение на бизнеса е и това, че с измененията ще е длъжен да обезпечи цялостен достъп до всякаква информация. Според притежателите на компании е допустимо да изтече конфиденциална информация до съперниците, предписания, ноу хау, снабдители и така нататък
Преди финансовият министър Владислав Горанов загатна, че има вид измененията да се отсрочат.
" Ако се откри, че фактически търговците няма да съумеят да се оправят, можем да проявим еластичност, само че към момента в разговор работим с бизнеса, с цел да установим задоволителен ли е срокът. Дотолкова, доколкото не сме чули упреци към самата разпоредба, единствено във връзка с периодите, ще ги дебатираме ", сподели той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР