Призивите на протестиращите за оставка на главния прокурор са напълно

...
Призивите на протестиращите за оставка на главния прокурор са напълно
Коментари Харесай

Бойко Рашков: Гешев нарушава законите, има основания за освобождаването му

Призивите на протестиращите за оставка на основния прокурор са изцяло основателни, съобщи в неделя Бойко Рашков, член на правния съвет към президента, някогашен шеф на Националната следствена работа и някогашен ръководител на Националното бюро за надзор на СРС.

По думите му има учредения за освобождението на основния прокурор, като те са залегнали в конституцията.

" Ситуацията е такава, че може да се разисква дали основния прокурор нарушава законите на страната и дали не уронва престижа на правосъдната власт, и въз основата на това Висшият правосъден съвет да вземе своето решение... Това са невиждани дейности от страната на основния прокурор в международен мащаб... В старанието си основният прокурор да благодари на Бойко Борисов, че го е показал за основен прокурор, той нарушава законите в нашата страна “, сподели Рашков пред БНР.

Според него надпартийността, заложена в Закона за правосъдната власт, се потъпква умерено от основния прокурор.

" Когато основен прокурор стартира да нарушава законите на страната, няма право да приказва за правова страна. Изнасят се данни, доказателства от наказателни каузи, в това число събрани със СРС. Два закона не разрешават тяхното обявяване. А когато това обявяване не е инцидентно, а е ориентирано към поддръжка на политическата власт, това е политическо деяние на основния прокурор. Най-малкото за това би трябвало да си отиде... Главният прокурор не може да изнася СРС-та, те са предопределени единствено за наказателните каузи “, изясни позицията си Рашков. И дефинира структурата на нашата прокуратура като сталинска.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР