Призивът на отстранения каталунски премиер Карлес Пучдемон към демократична съпротива

...
Призивът на отстранения каталунски премиер Карлес Пучдемон към демократична съпротива
Коментари Харесай

Управляващите в Мадрид видяха безрасъдство у Пучдемон: Безотговорността му няма граници

Призивът на отстранения каталунски министър председател Карлес Пучдемон към " демократична опозиция " против директното ръководство на Мадрид е доказателство за безпределно неблагоразумие . Това съобщи испанската ръководеща Народна партия , представена от ДПА.

" Това е доста съществено. Б езотговорността на Пучдемон няма граници ", уточни партията в Туитър.

Според източници от държавното управление, представени от испански медии, управляващите смятат, че дейностите на някогашния министър председател Пучдемон би трябвало да бъдат оценени от правосъдната система.

Парламентът на Каталуния одобри през вчерашния ден резолюция, с която прогласи независимостта на региона.

Сенатът на испанския парламент на собствен ред утвърди настояването на централното държавно управление да приложи член 155 от конституцията на страната, който разрешава да бъде лимитирано самоуправлението на Каталуния . След това министър председателят Мариано Рахой разгласи решението Пучдемон и членовете на държавното управление му да бъдат отстранени от служба, р азпусна каталунския парламент и насрочи за 21 декември избори в самостоятелния район.

Рахой назначи вицепремиера Сорая Саенс де Сантамария да управлява процеса, съобщи Ройтерс.

 Отстраненият каталунски водач Карлес Пучдемон БГНЕС
Днес Пучдемон прикани към " мирна демократична опозиция " против дейностите на Мадрид и се зарече, че Каталуния " ще продължи да върви към създаване на свободна страна ".

Само районният парламент може да избира или освобождава държавното управление на Каталуния , сподели той в телевизионно послание.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР