Призивът на мобилизираните бе публикуван от правозащитния проект Gulagu.net и

...
Призивът на мобилизираните бе публикуван от правозащитния проект Gulagu.net и
Коментари Харесай

Масов протест на мобилизираните в Уляновска област: Държавата отказва да ни плаща

Призивът на мобилизираните бе оповестен от правозащитния план Gulagu.net и телеграм канала „ Сърдита Чувашия “.

 

" Рискувайки личния си живот, отиваме на сигурна гибел за вашата сигурност и спокоен живот! Държавата отхвърля да ни заплати 195 000 рубли, които президентът Владимир Путин ни даде обещание! Защо тогава да тръгваме да се борим за тази страна, оставяйки фамилиите си без поддръжка?! Ние отхвърляме да участваме в " специфичната военна интервенция " и ще търсим правдивост, до момента в който не ни бъдат изплатени обещаните средства от нашето държавно управление отпред с президента на Руската федерация! ", споделиха военните.

 

На снимани от митингите видеа се вижда по какъв начин мобилизираните се оплакват, че не са получили и еднократни заплащания в размер на 300 000, които, както споделят, са им дали обещание във военните комисии.

 

Според източниците на канала Telegram, за потушаване на митинга в образователния център са изпратени ОМОН и съветски гвардейци. По-късно " Гневна Чувашия " заяви, че мобилизираните са се " успокоили ". Как тъкмо, не се прецизира.

 

Няколко дни след началото на мобилизацията група депутати от Държавната дума внесоха законопроект в долната камара на законопроекта, който допуска еднократно заплащане от 300 000 рубли за мобилизираните. Месец по-късно законопроектът беше отдръпнат.

 

На 19 октомври президентът на Русия - Владимир Путин подписа заповед, съгласно която стипендията на всеки мобилизиран след постъпване в частта би трябвало да бъде минимум 195 хиляди рубли. Тя влиза в действие от 1 ноември. На съвещанието на Съвета по сигурността президентът акцентира, че заплащанията би трябвало да се правят по време на подготовката и образованието на мобилизираните военнослужещи.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР