Призивът на британското правителство за рестартиране на икономиката може да

...
Призивът на британското правителство за рестартиране на икономиката може да
Коментари Харесай

Планът на Великобритания за отваряне на икономиката се спъва в неясните указания на властите

Призивът на английското държавно управление за рестартиране на стопанската система може да е звучал добре, само че има доказателства, че страната към момента е внимателна. Активността в строителния бранш нараства и фабриките усилват производството там, където се вижда търсене. И въпреки всичко това се случва последователно в продължение на седмици. Предприятията основават работни политики, които да лимитират разпространяването на ковид. Тези, които към момента са в положение на " парализа " - заведения за хранене, заведения и някои производители, чиито пазари са се сринали - имат по-малко аргументи за оптимизъм, написа Bloomberg.

" Препоръките за британците да вървят на работа, в случай че не могат да работят от у дома, към момента не е подкрепено с инструкции, които вършат това допустимо в доста работни условия ", споделя Джъстин Кинг, някогашният основен изпълнителен шеф на веригата супермаркети Sainsbury.

Англия се пробва да следва образеца на други европейски държавни управления, които отварят стопанските системи си, без да рискува скок в случаите, откакто страната записва повече смъртни случаи, в сравнение с където и да е другаде на континента. Британския министър Риши Сунак съобщи, че Англия е изправена пред забележителна криза, откакто последните данни демонстрират, че стопанската система се е свила с съвсем 6% през март.
 Икономиката на Англия записа невъобразим срив през март
Икономиката на Англия записа невъобразим срив през март

Почти сигурно страната се запътва към криза

Производителите имат дребен интерес да възобновят естественото произвеждане, когато няма пазар за предлаганите артикули. Допълнителната помощ от страна на държавното управление за погашение на заплати на служащи, останали вкъщи, им дава една по-малка причина да търсят нови клиенти.

Компаниите се оплакват от смесени известия от управляващите, неразбираеми инструкции и правила, които не важат за цялата страна. Шотландия, да вземем за пример, следва лични правила като не изключва стоене у дома.

Все още няма периоди за разкриване на огромна част от промишлеността за търговия на дребно, а бизнесмените желаят повече насоки за потреблението на защитни средства, с цел да се избегне разпространяването на ковид. Авиокомпаниите и някои производители предизвестяват, че с плануваната 14-дневна карантина за хората, които идват в страната, рискува в допълнение усложни ситуацията.

Правителствените проекти за карантина на посетителите разклатиха очакванията на промишлеността за възкръсване на полетите през решаващия летен сезон. Главният изпълнителен шеф на лобистката група на самолетните компании в страната съобщи, че на промишлеността не са предоставени детайлности за това по какъв начин ще работят ограниченията, ще има ли изключения и други

Главният изпълнителен шеф на самолетната компания Ryanair Майкъл О " Лири, който възнамерява да рестартира услугите през юли упрекна държавното управление за основаване на " безпорядък и комплициране " в изявление в сряда.
 Англия очерта проект за постепенно възобновяване на стопанската система си. Част от бизнеса недоволства
Англия очерта проект за постепенно възобновяване на стопанската система си. Част от бизнеса недоволства

Гражданите, които не могат да работят от у дома, са насърчавани да се връщат на работа

Търговия и туризъм

Директорът на Marks & Spencer съобщи, че към момента има дребна изясненост по отношение на това по кое време може да се отвори още веднъж търговията на дребно, с изключение на градинските центрове. " Изглежда, че това ще се случи във втора фаза през юни или в трета фаза през юли ", сподели той.

Компанията за мобилни телефони Vodafone Group прави проекти да отвори множеството си 411 магазина при започване на юни, стига чиновниците да могат да стигнат до там, без да употребяват публичен превоз, каквито са рекомендациите на премиера, съобщи техен представител. Няма да има изложени устройства, които да се допират и магазините може да имат по-малко личен състав.

Автомобилен бранш

Някои снабдители рестартираха работа през последните седмици, изключително тези, които доставят за автомобилни заводи в чужбина, съгласно чиновници в сектора. Анди Палмър, изпълнителен шеф на Aston Martin Lagonda Global Holdings, съобщи, че компанията се стреми да рестартира американските централи последователно. Седалището му в Гейдън, където проектира и построява коли, в това число модела Vantage, ще отнеме повече време, с цел да се отвори още веднъж поради размера на колите и плътността на индустриалната линия.

Nissan разгласи, че възнамерява да рестартира най-големия английски авто цех при започване на юни. Компанията " работи с доста лимитирана видимост за бъдещите пазарни условия, по тази причина ще управляваме процеса на отваряне доста деликатно, като здравето и благополучието на нашите чиновници са приоритет ", съобщи представител на японския авто производител.

Honda съобщи, че също има за цел да възобнови производството си в завода си в Суиндън, Югозападна Англия, при започване на идващия месец. Обществеността на автомобилните производители и търговци съобщи в четвъртък, че е разгласило насоки за промишлеността.

Строителство

Според премиера секторът има най-големи шансове да възвърне бързо работа. Голяма част от промишлеността към този момент работи. 73% от обектите са отворени в Англия и Уелс, спрямо 69% от седмицата по-рано, съгласно индустриалната група BuildUK. С повече насоки за защитна екипировка и пътешестване до работа, повече обекти ще се отворят още веднъж съобщи изпълнителният шеф на групата Сузана Никол.
 Англия може да регистрира най-острия си стопански срив от 300 години насам
Англия може да регистрира най-острия си стопански срив от 300 години насам

Според Bank of England Брутният вътрешен продукт може да се свие с 14% през 2020 година

Забавление

Британските вериги за кино Vue и Cineworld работят за опцията рестриктивните мерки да бъдат отстранени още през юли. Говорител на Vue съобщи, че работи с държавното управление, европейските чиновници и нейната комерсиална група за създаването на способи да създадат кината безвредни за прилагане.

Фризьорски услуги

И в този бранш няма ясни насоки от държавното управление по отношение на разпоредбите, които да съблюдават, изключително по отношение на защитните уреди, съобщи Хилари Хол, изпълнителен шеф на Националната фризьорска федерация. Членовете й плануват унищожаване на списания и услуги за питиета, както и по-често разчистване и стерилизация. Може да има и понижение на предоставяните услуги. Например, може да се позволи подкастряне на косата, само че не и други козметични процедури, в които служителят ще бъде в непосредствен контакт с очите, носа или устата на клиента. Те може краткотрайно да бъдат спрени.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР