Призив за възвръщане на духовността и човечността отправи ректорът на

...
Призив за възвръщане на духовността и човечността отправи ректорът на
Коментари Харесай

Проф. Анастас Герджиков: Изчезващата духовност е истинската заплаха за българския народ

Призив за възвръщане на духовността и човечността насочи ректорът на Софийския унивеститет " Свети Климент Охридски " професор Анастас Герджиков. 

" Изчезващата нематериалност е същинската опасност за българския народ ", съобщи ректорът на Софийския университет проф. Анастас Герджиков:

" Ние не четем, не търсим духовно израстване, а само стопански разцвет. Не поддържаме връзка едни с други, не си оказваме помощ. Егоизмът е изместил емпатията, а атеизмът – вярата в положителното ".

Икономическите богатства са се трансформирали във водещи за българите, което си проличава и в политическите обещания, добави Герджиков и напомни смешен случай от сутринта: 

" 50 български политици заобиколиха Академическия съвет, подредиха се преди него на шествието и тържествено поведоха. Това не е укор към една партия, тъй като в тази група от 50 индивида се включиха хора от всички цветове, което беше необичаен надпартиен консенсус. Не става дума, съгласно мен, за нарушаване на протокола, а на една стогодишна традиция. Известно успокоение за нас беше фактът, че на връщане Академическият съвет беше изпроводен по целия път от спонтанните аплодисменти на българите. Пожелавам на политиците и те да ги чуят някой ден ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР