Призив към младите хора да стават доброволци и да помогнат

...
Призив към младите хора да стават доброволци и да помогнат
Коментари Харесай

Кралев към младите: Станете доброволци

Призив към младежите да стават доброволци и да оказват помощ в борбата на цялата страна против пандемията от ковид насочи спортният министър Красен Кралев. Той изпрати писмо младежките организации в страната да се включат в самодейностите на локално и национално равнище и да поддържат напъните на държавното управление в битката с пандемията от ковид.

Ето какво написа Кралев:

ДО

ПРЕДСТАВИТЕЛИТЕ И ЧЛЕНОВЕТЕ НА

МЛАДЕЖКИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

УВАЖАЕМИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА МЛАДЕЖКИ ОРГАНИЗАЦИИ,

СКЪПИ МЛАДИ ХОРА,

През последните години Министерство на младежта и спорта поддържа финансово реализацията на голям брой планове, ориентирани към образование на стотици доброволци в цялата страна, като отпусна близо 220 000 лв. за провеждането на редица начинания. От 2016 до 2019 година по Национална стратегия за младежта в частта за „ Младежко доброволчество и присъединяване в доброволчески начинания “ са финансирани 37 проектa, извършени са над 100 образования на млади доброволци и са осъществени над 150 доброволчески акции и начинания. Десетки планове с включени доброволчески действия са финансирани и по Национална стратегия за осъществяване на юношески действия по чл.10а от Закона за хазарта. По направление „ Активизирай младите “ от 2017 до 2019 година Министерство на младежта и спорта е финансирало 122 плана, включващи и доброволчески начинания.

Като министър на младежта и спорта се обръщам към Вас с апел – включете се интензивно в самодейностите на локално и национално равнище и подкрепете напъните на държавното управление, на локалната власт и на Националния действен щаб, с цел да се преборим дружно с пандемията!

Към този миг има основана организация в 233 общини в страната, в които съществуват доброволни формирования, ръководени от кметовете. Можете да се присъедините към тях като станете доброволец във Вашата община, където има основан Общински действен щаб. Ставайки част от Доброволческия корпус ще подпомогнете персонално активността на Националния спешен щаб, на органите на реда и структурите на Министерството на здравеопазването.

Сигурен съм, че ще покажете на обществото, че младежите сте освен бъдещето, само че и сегашното на България! Вярвам във Вас!

С почитание: КРАСЕН КРАЛЕВ, МИНИСТЪР НА МЛАДЕЖТА И СПОРТА

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР