Приземиха аварийно правителствения Фалкон с премиера Борисов на борда. Това

...
Приземиха аварийно правителствения Фалкон с премиера Борисов на борда. Това
Коментари Харесай

Аварийна ситуация в правителствения Фалкон с премиера Борисов на борда

Приземиха спешно държавния " Фалкон " с премиера Борисов на борда. Това е следващ случай в небето. От Авиоотряд 28 обявиха, че машината ще бъде краткотрайно спряна от придвижване, до момента в който не се открият аргументите за случая. От там считат, че към този момент е належащо да се купи нов аероплан. Каква е повода за спешното кацане и какъв брой сериозна е била повредата - вижте повече детайлности в директното включване на Тихомир Игнатов.

Ситуацията е била извънредно рискова, разясниха от Авиоотряд 28. " Фалкон " -ът се е прибирал от Солун, където министър председателят Борисов участва на лидерска среща.

Преди кацане навигационанта система на машината е отказала. Екипажът е опитал рестартиране, само че несполучливо и самолетът е бил партерен на ръчен режим.

От Авиоотряд 28 са безапелационни, че не се прави компромис със сигурността и машината е минала всички нужни механически прегледи.

Това е следващият случай с държавния " Фалкон ", който е на 19 години. Последният случай е от април тази година, когато машината спука гума при кацане в Брюксел.
 Самолетът с Борисов се приземи на летище София с отказала навигационна система Самолетът с Борисов се приземи на летище София с отказала навигационна система
Малкият държавен аероплан с премиера Бойко Борисов на борда беше партерен ръчно на пистата на летище София, обявиха от Министерски съвет.

При заход за кацане на летище София навигационната система на държавния " Фалкон " е отказала. Пътуващият наложително с премиера борден инженер също не е съумял да я оправи. Ситуацията е подложила на тестване уменията на водачите, които е трябвало да овладеят машината в извънредно рискова обстановка. Самолетът е партерен при втория опит за кацане и това в условия на затруднена видимост поради облачност.
Генерал Тодор Коджейков, шеф на Авиоотряд 28: При втората маневра самолетът каца наред с помощта на това, че познават региона и са с много висока подготовка и подготовка. Вътре в самолета не е било безвредно до момента в който не са кацнали на земята.
От НСО обявиха за " По света и у нас ", че според процедурите са известени от Авиоотряд 28, че предполетната подготовка на машината е протекла обикновено, самолетът е бил изправен и подготвен да извърши специфичния полет.
 Ген. Тодор Коджейков: Правителственият Ген. Тодор Коджейков: Правителственият "Фалкон " ще бъде краткотрайно спрян
Правителственият "Фалкон " ще бъде спрян, до момента в който не се откри повода за повредата, заяви шефът на Авиотряд 28 ген. Тодор Коджейков.

От Авиоотряд 28 признаха, че това е следващ механически проблем в небето.
Генерал Тодор Коджейков, шеф на Авиоотряд 28: Старата инсталация си демонстрира своите недостатъци както една кола на 20 години не може да я съпоставим с една нова кола. Това се случва към този момент доста постоянно. Не се вози единствено премиера, вози се и президента, управлението на страната и други членове на държавното управление. Може би е време да се закупи някакъв нов аероплан. Ще го спрем до момента в който не установим каква е повода.
Самолетът ще бъде огледан от звеното за авиоинциденти към Министерството на превоза. Инженерите би трябвало да преценяват дали навигационната система ще бъде сменена с нова, или ще бъде поправена. Дотогава, " Фалкон " -ът остава на пистата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР