Призът бе връчен на Годишните награди за благотворителност и корпоративна

...
Призът бе връчен на Годишните награди за благотворителност и корпоративна
Коментари Харесай

Награда „Златно сърце” за „Забавно лято, грижовна есен”

Призът бе връчен на Годишните награди за щедрост и корпоративна обществена отговорност на списание и клуб Business lady и списание Bulgaria Business Review. „ Филип Морис България” ЕООД получи оценката в категорията „ Цялостна корпоративна обществена отговорност “ за устойчивата стратегия „ Забавно лято, грижовна есен “.

Това е шестата премия за щедрост и корпоративна обществена отговорност, която се връчва за програмата. „ Благодарни сме за признанието за нашата стратегия, което способства за развиването на общностите в тютюнопроизводителните региони в България. Вече 4 следващи години „ Филип Морис България “, благодарение на фондация „ BCause” извършва плана, обхващащ все по-голям брой тютюнопроизводителни региони в страната. В сходство със тактиката ни за резистентност на нашата корпоративна обществена отговорност, имаме вяра, че програмата „ Забавно лято, Грижовна есен” ще продължи да се уголемява и през идната година.” – обявиха от Филип Морис България ЕООД.

Програмата се реализира с финансовото подпомагане на една от водещите компании в тютюневата промишленост в България и е част от самодейностите на Филип Морис Интернешънъл за корпоративна обществена отговорност за подкрепяне на общностите в разнообразни тютюнопроизводителни райони и общини в България. От основаването на програмата през 2015-а година, в първия й модул „ Забавно лято” са включени към този момент над 1 500 деца на възраст сред 6 и 14 години. Във ваканционните месеци през лятото те посещават безвъзмездна Приключенско-образователна академия, реализирана в партньорство с Читалище „ Бъдеще сега”, Фондация BCause и локалната администрация.

През втория модул на програмата „ Грижовна есен”, която се организира през есента, медицински екипи от фондация „ Направи добро” на УМБАЛ „ Александровска реализират безвъзмездни профилирани прегледи. Близо 2 000 души на възраст над 60 години в четири тютюнопроизводителни района в страната са се възползвали от наличието на медицинските екипи на място. През 2017-а година за първи път се организира и трети модул, ориентиран към подготовка на млади бизнесмени за пускане на дребен бизнес. Обучението е създадено и приспособено за хора с предприемачески хрумвания от тютюнопроизводителните райони за да им бъде дадена опция за основаване, насърчаване и реализация на личен бизнес план. В края на образованието, селектирани планове получават и финансова поддръжка за реализиране на своите хрумвания на процедура.

Практически ориентираните занимания и съвещания за започващите бизнесмени се реализират от приети специалисти в региона, а Филип Морис България обезпечава спомагателен награден фонд от 24 000 лв. за бизнес плановете, които се реализират в тези райони. През 2018-а година, в границите на първата част от програмата – „ Забавно лято”, започва още един модул – Академия за учители. 13 учители от селата Правда, Черник, Чернолик и град Дулово взеха присъединяване в нея. В продължение на два месеца те усвоиха богат набор от неофициални подходи и способи в образованието, с които работят инструкторите в Летните академии за деца от Народно читалище " Бъдеще в този момент ". Академия за учители дава още благоприятни условия за развиване на човешкия капацитет, в сферата, за която най-вече се приказва, само че устойчивите модели към момента не намират реализация - образованието!
Източник: blife.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР