Приютите за животни в САЩ се изпразват в резултат на

...
Приютите за животни в САЩ се изпразват в резултат на
Коментари Харесай

Осиновители изпразниха приютите за бездомни животни в САЩ по време на пандемията

Приютите за животни в Съединени американски щати се изпразват вследствие на пандемията от новия ковид - от ден на ден американци осиновяват животни и ги одобряват с разтворени прегръдки вкъщи , съобщи Франс прес.

" Не бях виждала сходно нещо - възкликна Кити Брук, ръководителка на асоциацията за отбрана на животните Human Society of the United States (Хюмейн Сосайъти ъв дъ Юнайтед Стейтс), която е сътрудник на над 400 приюта за животни в страната. - Случаите на обезпечаване на приемно семейство за животно и на осиновяванията на животни внезапно се усилиха. Всички приюти стигат до едно и също умозаключение - необикновено е какъв брой доста животи са избавени. Когато избухна епидемията от новия ковид, множеството приюти за животни затвориха порти в резултат на въведените ограничения за изолираност, само че насочиха апели за осиновяване на жителите им, а реакцията на обществото надвиши упованията им. "

Котки, кучета, зайци, морски свинчета, кокошки откриха нов дом - американците търсят животни компаньони, които да им оказват помощ в сложните времена, свързани с живота в самоизолация.

" Често сме казвали, че желаеме да си вземем куче, само че до неотдавна не бе настъпил подобаващият миг за това ", съобщи учителката Джалийн Хилъри от Сан Диего, Калифорния. Неотдавна тя осинови питбула Мейсън от локален подслон. Според нея оставането на брачна половинка й и двамата им сина вкъщи асъдействало осиновяването да е безпроблемно, защото те имали задоволително време да се грижат за Мейсън и да му оказват помощ да се приспособи към новата си среда. " Успяхме да го дресираме, беше занимателно ", означи Джалийн. Мейсън се оказал отличен придружител за синовете й, на 9 и 11 години. " Кучето носи комфорт, наслада и те разсейва - разясни тя. - Сякаш е прекомерно хубаво, с цел да е истина. "
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР