Приютът за бездомни кучета в Дупница, в който са настанени

...
Приютът за бездомни кучета в Дупница, в който са настанени
Коментари Харесай

В Дупница затвориха приюта, чуват се коментари, че се евтаназират кучета без причина

Приютът за бездомни кучета в Дупница, в който са настанени 25 бездомни четириноги, краткотрайно ще бъде затворен. Разпореждането пристигна след инспекция от Областната дирекция по сигурност на храните в Кюстендил, съобщи БНР.
От приюта би трябвало да изпълнят предписанията на инспекторите, а до тогава се търсят нови стопани на кучетата. Напрежението към приюта е от месеци, само че в последните дни ескалира. Полицията предотврати произшествия, на място беше изпратен и прокурор.
Всичко стартира, откакто глутница бездомни кучета атакува майка с детето ѝ в бебешка количка в жилищен комплекс " Бистрица ". Минувачи едвам отървали младата жена от съществени пострадвания и контузии. Потърпевшата беше призната от заместник-кмета на Дупница Крум Милев, като на излизане съобщи, че ще подаде тъжба против общината за преживения смут и нападението.
Това бе мотив в Дупница да дойдат група другари на животните от София. Към тях се причислиха и деятели от Дупница. Посегнали да разбият вратите на комплекса и да видят с очите си какво е положението на кучетата. В града се популяризират мнения, че кучета се евтаназират нерегламентирано и без причина. От неправителствения бранш се заканват да повдигнат палатков лагер пред приюта, до момента в който той не бъде наведен в съответно положение и не се обезпечи непрекъсната грижа за кучетата.
" Ветеринарният доктор е в болничен. Има издадена заповед да се отвори с ключар, с цел да може да си продължи работата приютът с хората, които са назначени да ги заместват. Иначе приютът би трябвало да спре да работи. Ще има от отдел " Екология " чиновник, който ще дава отговор за приюта ", увери представителят на общината Христо Апостолов.
От Дирекцията по сигурност на храните в Кюстендил оповестиха публично, че евтаназия на животни не се прави. Кучетата са в положително общо положение, не наподобяват уплашени и нямат признаци за заболяване.
" Не се затваря никаква активност, няма нищо общо със затваряне на приюта. Амбулаторията продължава да работи, кастрации ще се вършат. Има още 9 кучета за кастриране от 25-те ", съобщи по-рано пред " Хоризонт " отрасловият заместник-кмет Крум Милев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР