Приютът за бездомни животни в село Каменар е известен от

...
Приютът за бездомни животни в село Каменар е известен от
Коментари Харесай

Нехуманни условия в приюта за кучета Каменар

Приютът за бездомни животни в село Каменар е прочут от години с несъответстващите условия, в които животните, пребиваващи там, са принудени да живеят. Фондация Лъки Хънт, която от години организира кастрационни акции, както и просветителни планове за етично отношение към бездомни животни, неотдавна разкри за следващ път голям брой нарушавания в общинския подслон.

На снимковия материал оповестен от фондацията в обществените мрежи се виждат занемарени кафези, празни купи за вода и храна, както и трупове на кучета, които не са отделени от общите пространства. В допълнение, несъответстващите грижи и неприятните условия на живот се отразяват върху физическото и психическо здраве на кучетата в приюта, което прави бъдещото им социализиране и осиновяване още по-трудно.

В опит да спести тази орис на нови генерации животни, PETA дружно с фондация Лъки Хънт, която от години се грижи за бездомните животни в региона и прави безвъзмездни кастрации, приканват ръководещите в град Варна да подхващат нужните ограничения и изградят почтени условия за живот за всички бъдещи жители на приюта. Етично отношение към животните и съответни ветеринарни познавания би трябвало да бъдат необхомите минимални условия за бъдещите чиновници в приюта, както и неговото управление. Крайно време е кметът на града да вземе ужасяващите условия в приюта съществено и да поддържа напъните за неговата реорганизация.

„ Един подслон за животни би трябвало да е в положение да даде условия за живот на своите жители, които са съответни за съотвения им тип. Важно е също, личният състав, който се грижи за жителите на приюта да демонстрира етично отоношение в грижата за неговите жители. Нарушения по повод грижа за животните и отношението към тях, би трябвало да бъдат глобени неотложно. Служители показали свирепост и немърливост в отговорностите си към кучетата, поверени в тяхна отговорност, следва да бъдат освободени от служба навреме. Задача както на управлението на приюта, по този начин и на управниците на град Варна, е да подсигуряват и съблюдават положителното положение и съответните грижи за поверените им животни “, е мнението на координаторката за Източна Европа към PETA, Петя Петрова.

Освен обезпечаване на положителни условия за живот, постоянни разходки и хранене както и чисто пространство, в което кучетата от приюта да живеят, община Варна би следвало да вземе съществено и казуса с популацията от животни, живеещи на улицата. Кастрационни стратегии, надзор на наложителната регистрация на домашни животни, както и санкции при изхвърлянето им на улицата са значими стъпки за понижаване на изоставените по улициета на града домашни любимци. Друга значима стъпка е възпитаването на етично отношение към всички животни в подрастващото потомство и създаване на отговорно и съпричастно към ориста на животните гражданско общество. Очакваме от кмета на града и управителните да подхващат всички необхоми ограничения участта на тези животни да не се повтаря в бъдеще.

PETA, чието мото частично гласи „ Животните не са за опити, храна, облекло, наше забавление или каквато и да било друга форма на употреба “, работи интензивно в битката против „ специецизма “, прочут на български като „ видова дискриминация “ – убеждението, че човешките същества са по-висши от други типове животни.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР