Прийом, използван от военните, ни позволява да преборим безсънието и

...
Прийом, използван от военните, ни позволява да преборим безсънието и
Коментари Харесай

Военен метод ни помага да преборим безсънието за 2 минути

Прийом, употребен от военните, ни разрешава да преборим безсънието и да заспим единствено за две минути, написа в "Метро ".

Изданието напомня, че в Обединеното Кралство от бодърствуване страда към една трета от популацията. Хроничното недоспиване е обвързвано с възникването на редица проблеми за здравето, като диабет, инфаркт и инсулт.

Как работи упоменатата техника на заспиване? Първо би трябвало да се провиснал мускулите на лицето, в това число езикът, челюстите и очите.

Раменете би трябвало да се спуснат във допустимо най-ниското състояние. Трябва да се вдиша надълбоко, да се отпусне гръдният панер и да се провиснал краката, като се стартира от бедрата и се завърши с прасците. След като сме отпуснали цялото си тяло за 10 секунди, би трябвало да почистим съзнанието си от всевъзможни мисли. Можем да си представим, че лежим в кану на безпрепятствено езеро със синьо небе над главата ни. Трябва да си повтаряме думите "не мисля, не мисля, не мисля " в продължение на 10 секунди.

За този способ на заспиване за пръв път беше писано в книга през 1981 година. Той се употребява от военните за битка с бодърствуване при завърнали се от бойното поле бойци, страдащи от посттравматичен стрес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР