Приятно съм впечатлен от факта, че Велико Търново се развива

...
Приятно съм впечатлен от факта, че Велико Търново се развива
Коментари Харесай

Нивото на кадрите ориентира германския бизнес къде да инвестира

Приятно съм впечатлен от обстоятелството, че Велико Търново се развива възходящо и стабилно, че на практика няма безработица и това го прави привлекателен център за хора от прилежащи и близки градове и райони, които намират в Старата столица място за реализацията на своите персонални, фамилни и бизнес планове. Това съобщи посланикът на Германия Херберт Салбер, който се срещна през днешния ден със заместител кмета на Община Велико Търново Снежана Данева-Иванова.

Посланикът съобщи, че качеството и равнището на фрагментите на място е измежду изключително значимите и нерядко решаващи причини в избора на немските вложители при взимане на решение къде да бъдат осъществени капиталовите планове в България. Той прояви интерес съществува ли наклонност за връщане на хора от града и района, които са получили своето обучение в Европа и света, които се завръщат и търсят своята реализация тук.

Гостът бе в детайли осведомен както със знаковите исторически събития и неповторимото културно- историческо завещание на Старата столица, по този начин и със актуалният образ и динамичност на града и общината. Данева подчертава в експозето си върху сполучливото развиване на Велико Търново, като водеща дестинация за културен туризъм в България. Тя срещна госта с големият принос, който двата университета имат за развиването и динамичността на града. Представи бизнеса и опциите за осъществяване на капиталови планове в града и района. Също по този начин зам.-кметът срещна дипломата с извънредно сполучливата реализация на европейските планове във Велико Търново и с обстоятелството, че градът е измежду петте водещи български града в реализирането на плановете, свързани с европейската кохезионна политика.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР