Приятно изненадан останал образователният министър Красимир Вълчев от старта на

...
Приятно изненадан останал образователният министър Красимир Вълчев от старта на
Коментари Харесай

Вълчев хвали старта на онлайн обучението

Приятно сюрпризиран останал просветителният министър Красимир Вълчев от старта на образованието онлайн, стана ясно от негово изказване тази заран пред Нова телевизия.

„ За нас беше предизвикателство да стартираме отдалеченото образование, както и да се компенсира изоставането заради грипните ваканции. Това, което се случи, ни изненада прелестно. За доста огромна част от учениците в страната цифровото образование започва дейно. Разбира се има благоприятни условия за възстановяване “, съобщи Вълчев.

„ 90% от децата употребяват цифровото образование. Малка част са тези, които нямат достъп до интернет или компютри. Някои от тях пък имат телефони, само че нямат компютри “, сподели още той.

„ Няма да има нулева година ", безапелационен бе министърът на образованието.

Запитан дали има опция за анулация на матурите, той отговори: „ Силно съм окуражен, че системата за толкоз малко време съумя да се активизира. Имаме 2-3 месеца до изпитите. За 3 дни успяхме да минем на отдалечено образование. Предполагам, че бързо ще се приспособяваме и към изменени дати, в случай че се постанова. Ако цифровото образование е до 13-ти или 20-ти април, може и да не се наложи смяна на изпитите. Ако продължи и по-късно, не е невероятно отсрочване “.

И добави: „ Най-трудно е с учениците в 12-ти клас. В момента обменяме информация с министрите на образованието на другите страни. Всички са внимателни да вземат такова решение, защото това изисква и координиране с висшите учебни заведения. Убеден съм, че те също ще отсрочат приема “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР