Приятният звук от отваряне на бутилка вино, последван от наздравици,

...
Приятният звук от отваряне на бутилка вино, последван от наздравици,
Коментари Харесай

Зелена светлина: Нов шанс за изява на корковите тапи

Приятният тон от отваряне на бутилка вино, последван от тостове, нормално приключва с подхвърляне на тапата и изхвърлянето ѝ като непотребен боклук. Краткият досег до корка е прелестен и за миг поражда предпочитание за нови приложения на материала.

Възможности в действителност не лисват, стига да се съберат повечко коркови тапи. Не е нужно да се изпиват грандиозни количества вино едновременно. Стига и постоянството да се складират тапите на уместно място. Всъщност за начало са задоволителни две-три от тях. Нужни са още: ножче, отвертка, малко пръст и уместно клонче от месесто растение.

Издълбаването на дупка в порестия корк не изисква особени старания. Малко пръст, деликатно слагане на растението и прибавянето на късчета мулч допълват усещането за дребна саксия. На процедура е точно това. С долепен магнит може да озелени всяка железна повърхнина.

Иначе дребните саксии могат да бъдат сложени на всички места, където има задоволително светлина. За поливането стига и капкомер.

Освен в кухнята и всекидневната, корковите тапи намират приложение и в антрето. В този случай те би трябвало да са повече. Разрязват се на половина, подреждат се върху парче остаряло чердже за баня и по-късно деликатно се залепват върху долната му страна. След изсъхване на лепилото се получава красива и потребна подложка за обувки.

Това са единствено две от многото благоприятни условия за повторна приложимост на корковите тапи, които пък са част от дългия лист с материали, подготвени да заживеят нов и потребен живот, вместо да се насочат безславно към сметищата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР