„Приятните хора” с благ характер получават по-ниски възнаграждения от колегите

...
„Приятните хора” с благ характер получават по-ниски възнаграждения от колегите
Коментари Харесай

„Приятните хора” са по-склонни към фалит, защото нехаят за финансите си

„ Приятните хора” с мил темперамент получават по-ниски хонорари от сътрудниците си и са по-склонни да изпаднат във банкрут, откриха английски учени, представени от в. „ Мейл он сънди”.
Това ги слага в неизгодно състояние в редица финансови обстановки. Благите люде не са дефаворизирани поради доверчивостта си и поради това, че могат елементарно да бъдат манипулирани. Те просто по природа по-малко се концентрират върху финансовите облаги и отдават по-малко значение на парите.
Изследването е извършено от Сандра Мац от Бизнес учебното заведение на окръг Колумбия в съдействие с проф. Джо Гладстон от лондонския Юнивърсити колидж. Те са анализирали мета данни, получени от 3 млн. души.
Учените стигнали до извода,че „ приятните хора” по принцип отдават по-малко значение на парите и заради тази причина много постоянно ги ръководят зле. Но не всяка богатства натура е подложена на еднакъв финансов риск.
Най-драстичните случаи са следени при добряци с ниски приходи. Учените с изненада разкрили, че даже когато приятните и благи черти на един човек са разкрити още през детството му, финансовият риск се демонстрира и на по-късен стадий от живота му.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР