Приятелството на Китай с Русия е непоклатимо като скала и

...
Приятелството на Китай с Русия е непоклатимо като скала и
Коментари Харесай

За Китай приятелството с Русия остава непоклатимо като скала

Приятелството на Китай с Русия е " непоклатимо като канара " и вероятностите за съдействие са доста необятни. Това съобщи китайският външен министър Уан И, представен от " Ройтерс ".

Сътрудничеството сред двете страни носи изгоди и благоденствие на двата народа, акцентира той в коридорите на китайския парламент.

По-рано през днешния ден австралийският премиер Скот Морисън прикани Китай да спре съветската експанзия в Украйна. Според Пекин трябвало да работи според своите заявления за поощряване на международния мир и да се причисли към напъните за прекъсване на нашествието на Русия в Украйна.

Ден преди този момент висшият представител на Европейски Съюз за външната политика Жозеп Борел също настоя Китай да посредничи във войната на Русия против Украйна.

Преди дни Пекин отказа да се причисли към финансовите наказания, наложени на Русия от Съединени американски щати и европейските държавни управления.

Китай е значим клиент на съветски нефт и газ и е единственото огромно държавно управление в света, което отказа да разкритикува нападението на Русия срещу Украйна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР