Приятелката на 16-годишния Георги Игнатов, който беше убит в Борисовата

...
Приятелката на 16-годишния Георги Игнатов, който беше убит в Борисовата
Коментари Харесай

Приятелката на убития Георги: Опитваше се да диша! Какво каза ликвидаторът Йоан Матев – вижте…

Приятелката на 16-годишния Георги Игнатов, който беше погубен в Борисовата градина през лятото на 2015 година, даде първите показания против подсъдимия Йоан Матев. "На 2 юни 2015 година, в 11,42 часа, ми се обади Георги и сподели, че ще ме чака пред моето учебно заведение "Христо Ботев " край БНР. Минута по-късно той още веднъж ми звънна и ми сподели: "Лора, апелирам те, ела, наръгаха ме! ", описа момичето в правосъдната зала, където през днешния ден делото стартира всъщност.

След като чула страшната вест, Лора, без да затваря телефона, тръгнала да го търси по алеята в парка.

"Сетих се, че сме се събирали на една скамейка и потеглих към нея. Видях го да лежи по тил. Портфейлът му беше отворен, а до него имаше тесте карти ", добави през сълзи Лора, представена от "24 часа ".

По думите й Георги е гледал в една точка, имал пяна на устата, държал си ръката на рана в корема, където бил намушкан, и издавал ужасяващи звуци в опит да си поеме въздух. Тя го държала за ръката, до момента в който минути по-късно пристигнал техен общ другар. Пристигнал и екип на Спешна помощ с кола за спешна помощ, както и служители на реда. Лекарите обаче незабавно установили, че Георги е мъртъв.

"Той беше отличен възпитаник, беше учтив и целенасочен. Нямаше врагове ", сподели още приятелката му.

За първи път в правосъдната зала пристигнаха и родителите на убитото момче - Валентин и Албена Игнатови.

В залата беше и майката на Йоан Матев - Сребрина Гаджева, която твърди, че синът й е почтен, макар че точно брат му го издаде, завеждайки проверяващите до мястото, където е изхвърлен ножът след убийството. От своя страна подсъдимият Йоан Матев отхвърля да е направил ликвидиране.

Делото продължава с разпити на още очевидци.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР