Приятелката и дуетна половинка на Лилана в миналото Ася Йочева

...
Приятелката и дуетна половинка на Лилана в миналото Ася Йочева
Коментари Харесай

Дуетната половинка на Лилана призна за далаверите й

Приятелката и дуетна половинка на Лилана в предишното Ася Йочева е признала пред проверяващите , че компанията й няма опция да основава програмен продукт, научи HotArena.

От нейното сдружение, записано в Англия, компаниите на Лилана и съдружникът й Мартин Димитров са купували разнообразни софтуерни стратегии, които са финансирали от фонд " Иновации и конкурентноспособност ". Според прокуратурата покупко-продажбите за софтуера са фиктивни, а парите от дотациите за Лилана са присвоени. Любимката на Васил Божков още е в ареста, а Мартин Димитров беше пуснат у дома, въпреки и под ключ. 

Обвиняема е и Ася Йочева, която е употребена за притежател на задграничното сдружение, от което сякаш бил закупуван новаторския програмен продукт. Ася е на независимост с гаранция, само че в случай че продължи да спомага на прокуратурата, може да смъкват обвиняванията й и да остане единствено очевидец. 

Схемата на младите девойки е следена от опитни юристи, които са били по отношение на държавни служители, твърди осведомен с следствието пред Галерия. Лилана била по-запозната с далаверата, а Ася била употребена единствено за регистрацията на компанията снабдител в Англия, както и да подписва документи. Обвиненията за Лилана са като член на незаконна група за злоупотреби с евросубсидии, попълване на погрешни заявления и за закани към висши чиновници на Агенция " Пътна инфраструктура ". 

Вече са почнали инспекции на данъчните за приходите й. Очаква се включване и от  КПКОНПИ, която ще ревизира дали парите, с които разполага, са изкарани с легална активност. Проверка към този момент тече за Васил Божков, само че поради огромния размер документи и финансови потоци, които се проучват, тя ще се забави няколко месеца. 

Докато Божков е в Дубай, държанката му Лилана, жена му Елена Динева и най-вярната му секретарка Йоанна Чолакова не престават да са в килиите на следствения арест. 
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР