Приятелите ви ще ви простят, ако закъснеете за среща, но

...
Приятелите ви ще ви простят, ако закъснеете за среща, но
Коментари Харесай

5 начина да умилостивите шефа, когато сте закъснели за работа

Приятелите ви ще ви простят, в случай че закъснеете за среща, само че шефът ви надали ще остане удивен. Особено в случай че сте от хората, на които постоянно им се случва.

Затова и доста чиновници си измислят какви ли не смешни оправдания. Например: " Попадна ми желе в очите ", " Елен ми препречи пътя " или " Майка ми ме заключи в килера " (това са действителни извинения, оповестени от консуматори в уеб страницата CareerBuilder).

Е, въпреки всичко ви предлагаме да се придържате към по-достоверни аргументи. А с цел да умилостивите напълно началника си при забавяне, направете следното.

1. Обадете се авансово, в случай че е допустимо. Така най-малко няма да седи и изнервено да гледа часовника, до момента в който дойдете.

2. Извинете се. Все отново на всеки може да се случи да закъснее. Но дано извинението да е лице в лице, а не по имейл или телефон.

3. Ако имате основателна причина да закъснеете, дайте пояснение за нея. И бъдете откровени - това ще се оцени.


4. Подчертайте, че това е индивидуален случай и няма да ви става табиет.

5. В случай че закъснението е малко, не привличайте сами внимание върху него. Може би шефът ви е бил толкоз ангажиран, че не е забелязал и няма потребност да си вкарвате автогол, като ходите да се обяснявате.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР