Приятелите са едни от най-ценните хора в живота ни. Тях

...
Приятелите са едни от най-ценните хора в живота ни. Тях
Коментари Харесай

Граници, които не трябва да се прекрачват в приятелството

Приятелите са едни от най-ценните хора в живота ни. Тях имаме опцията да избираме съгласно ползите и разбиранията си за разлика от роднините. Не че фамилията не е значимо, в противен случай. Но доста постоянно приятелите ни се оказват хората, на които можем да се опрем, когато сме в потребност, с които да се смеем или да плачем, хората, на които можем да разчитаме в положително и неприятно.

Истинският другар прави всичко за хората, които обича. Готов е да вдигне телефона измежду нощ и да даде съвет. Избира дарове за специфични мотиви с голямо внимание и с едничка цел – да накара приятелите си да се ухилен и да се почувстват специфични.

Колкото и близки другари да имате, колкото и да споделяте всичко с тях, въпреки всичко има граници, които не е добре да прекрачвате. Някои от тях човек прави несъзнателно, само че могат да наранят. Кои са те?

Говорене зад тила

Злонамереното говорене зад тила и сплетничеството не са част от другарството. В тези обстановки е ясно, че подобен човек не ви е другар. Но има и други обстановки, в които се оказвате говорещи зад тила на добър другар постоянно с желанието да помогнете. Обсъждате проблеми и проблеми с трети човек, от който търсите съвет или се пробвате да помогнете индиректно. Бъдете внимателни в такива моменти, тъй като можете да изгубите доверието на приятеля или приятелката си, което сте градили дълго време.

Приятелите не ви карат да избирате сред тях и половинката ви

Ако човек ви е същински другар, той не би ви карал принудително да вършиме този сложен, а и изцяло непотребен избор. Подкрепа, схващане – да, можете да ги очаквате от другар, само че избор сред него и колегата ви – това е явен индикатор за неоправдана и неоснователна ревнивост. Дори приятелят или приятелката ви да не харесва интимния ви сътрудник това не е мотив за прекрачване на границата.

Приятелите не издават тайните ви

Дори дребна и незначителна загадка не би трябвало да бъде издавана, в случай че сте същински другари, в случай че от това не зависи здравето или живота на близкия ви човек. Ако имате другарка, която в никакъв случай не се стърпява и споделя на останалите нещата, които сте ѝ доверили, преосмислете отношението си към нея.

Не искайте от другар да поддържа неприятното ви държание

Всички желаеме цялостната поддръжка на най-близките си хора. Това не значи обаче да ги принуждаваме да ни спомагат най-общо казано в неприятните ни планове. Ако желаете това от другар и срещнете неговия отпор, помислете преди да го съдите. Анализирайте държанието си и се замислете дали не грешите. Вслушвайте се в другарските препоръки.

Истинските другари ценят времето ви

Приятелят е подобен, когато подхожда с почитание към времето ви. Той не би ви се сърдил, в случай че не разполагате с задоволително свободно време, с цел да се виждате всеки ден да вземем за пример, тъй като приятелите са такива, даже когато времето и дистанцията се пробват да ги разделят.

Приятелите не се възползват финансово от вас

Един от признаците на подправеното другарство е финансовата полза. Ако имате другар, който ви търси единствено когато се нуждае от финансова инжекция, той не ви е другар. /az-jenata.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР