Приятели за цял живот: Пленен украински войник се грижи за

...
Приятели за цял живот: Пленен украински войник се грижи за
Коментари Харесай

Приятели за цял живот: Пленен украински войник се грижи за ранен руски войник!

Приятели за цялостен живот: Пленен украински боец се грижи за ранен съветски боец! Трогателната история в разгара на войната, почтена за кино акомодация, описа ранен в Украйна съветски боец.

Случаят станал по време на боевете за Авдеевка. Тогава боец от въоръжените сили на Украйна, Александър почнал да се грижи за съветския боец Сергей, който го е взел в плен, в продължение на три дни, преди двамата да бъдат избавени.

Руският боец описа в изявление за Телеграм канала „ Шот “, че е бил част от група за нахлуване, която е воювала два дни в руините на детска градина.

По време на един обстрел боецът е тежко ранен: двойна фрактура на подбедрицата и пострадване на ръката, а окото му е засегнато от шрапнел. Другарите му по оръжие го превързали, скрили го и му оставили един патрон, по думите на боеца „ за всеки случай “.

Раненият боец след известно време чул стъпки. Към него се доближил боец от въоръжените сили на Украйна на име Александър, който незабавно оповестил, че се предава. Той бил без оръжие и бронежилетка, на 25 година, от град Николаев. Сергей бил жаден и украинецът почнал да му носи вода от близката локва.

Руснакът и украинецът били принудени да чакат три дни за евакуация и били откарани в болница.

Руснакът Сергей сподели, че благодарил на украинеца Александър и му стиснал ръката. Сергей разказал по какъв начин Александър се е грижил за него и получил увещание, че към него няма да се отнасят „ жестоко “.

Съпругата на Сергей, Алесия, също изрази признателност към украинския боец за това, че е оказал помощ на брачна половинка й да оживее.

A Ukrainian soldier nursed the Russian soldier who captured him for three days.
All this time, he was waiting for the evacuation group, which reached him under heavy shelling.
The amazing story that happened to the soldiers of the two armies is told by the publication SHOT.

It… pic.twitter.com/iQNzJEcrby

— Victor vicktop55 (@vicktop55) March 9, 2024

Източник: Обективно

Oще вести четете в категория Живот и категория Свят
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР