Приятели в Испания ни изпратиха тази снимка на вестник Спорт

Приятели в Испания ни изпратиха тази снимка на вестник Спорт ...

Испанската преса се впечатли от представянето на книгата на Камата.


Приятели в Испания ни изпратиха тази снимка на вестник „Спорт Барселона“. Новината за грандиозната премиера на „Христо Стоичков – Историята“ достигна до Барселона и предизвика фурор. Испанската публика очаква превода на биографията с нетърпение.

„Миналият понеделник в София в хотел „Маринела“ беше представена биографията на Христо Стоичков. Бившият играч на „Барса“ разкри, че в книгата си не спестява абсолютно нищо и че се е опитал да изясни някои подробности, свързани със спортната му кариера, като дори се извини за свои постъпки и коментари“, се казва в материала на колегите от Испания. – Специален гост беше бившият рефер Урисар Аспитарте, когото Христо настъпи в оспорвания мач за Суперкупата на Испания през 1990 г. на „Камп Ноу“ и впоследствие беше отстранен. Реферът призна, че след инцидента са станали добри приятели. Аспитарте си припомни, че по време на онзи мач:„Имаше едно влизане на Чендо срещу Стоичков. Стори ми се, че няма нарушение, но Кройф започна да протестира и му показах червен картон. Тогава Стоичков дойде да го защити и ме настъпи. В резултат на това го наказаха за шест месеца, въпреки че след моите изявления и след като той се разкая, намалиха наказанието“.

Автобиографичната книга е написана от Христо в съавторство с Владимир Памуков, известен български спортен журналист от вестник „Труд“. Силно развълнуван, Христо Стоичков каза:

„В тази книга исках да изясня всичко, което се каза през годините. Къде истина, къде не“.

На събитието миналия понеделник присъстваха трима бивши президенти на България: Петър Стоянов, Георги Първанов и Росен Плевнелиев, отборът по футбол на ЦСКА и шампиони и известни български спортисти. Само знаменитост като Стоичков може да събере подобни гости. Книга, в която Христо говори откровено и не спестява нищо…“

Източник: trud.bg