Приятели, срамота е, че ни докараха до дередже в което

...
Приятели, срамота е, че ни докараха до дередже в което
Коментари Харесай

Алгафари: Срамота е, че най-важните ни теми са насилие върху баба на границата и швед ударил камериерка

Приятели, срамотия е, че ни докараха до състояние в което най-важните тематики в всекидневието ни да са свързани с принуждение върху баба на границата, швед блъснал камериерка, различен екскурзиант се сбил с защитата, Карпов имал друго от нашето мнение за писмеността, Путин също, студент разкрил нещо за което знаем от години.

Излизат " бабобийци " да изясняват, че от тях стартира света, други специалисти се надвикват един през различен за туризъма, трети пък се възхищават на празноглавието на някое силикон пишман девойче и с това изчерпваме гнева си.

А всичко това се дължи, че мълчахме, когато висшата номенклатура на Българска комунистическа партия си разпредели построеното от родителите ни в тяхна, на децата и внуците им изгода. Мълчахме, когато мутрите ни пребиваха за рекет. Мълчахме, когато реституираха имането на прадедите ни и по-голямата част отиде в ръцете на родове, които в никакъв случай не са били нищо повече от ратаи и прислужници, само че се бяха докопали с тужурките с червени ленти на ръцете си и кални обуща до властта.

Замълчахме и когато същите приватизираха промишлеността с компенсаторки и в този момент същите за видни " предприемачи и уомънки ". Замълчахме, като и това не им стигна, а откраднаха парите от КТБ и в този момент всеки един от нас, че и неродените още, ще дължат големи суми. Замълчахме и като взеха заеми в името на нашето богатство, а се оказа, че е единствено за тяхното такова. Замълчахме и когато виждахме, по какъв начин се хилеха предостатъчно, че купуват най-бедните за изборите и още веднъж идваха на власт. Замълчахме, когато си дадоха 100 милиона с цел да ни подслушват, а за хилядолетната ни културата дадоха единствено деветдесет милиона.

Замълчахме, когато Емил Димитров, Павлето и доста други умираха в бедност. Замълчахме, другари, и когато някогашни сексретарки, не е правописна неточност, измамници без дипломи станаха министърки и шефове на отдели. Замълчахме, когато тези, дето бяхме овластили да ни пазят от нарушителите си пиеха пиво с тях, когато съдии и прокурори се надпреварваха, кой да се докопа до дело на наркобизнесмените, че да се облажи. Вероятно и в този момент ще си замълчим откакто ни се подиграха с референдума на Слави.

Но сме мощни, смели и доста горди в обществените мрежи. Там ние и руснаците сме водещи в света " Злобъри ". Искрено се вълнуваме от съпругите на Президентите на Съединени американски щати и Франция. Възмущаваме се от терористичните офанзиви и си слагаме знамената на страните в които са осъществени. Вълнуваме се от долнопробността, тикана ни под носовете, коя пропаднала мома с кой нов мачо е преспала. Вайка ме се, по какъв начин може татко да пребие детенцето си и ставаме доста милозливи и даваме препоръки, без да забележим нашите деца какви ги правят. Татуираме си ликовете на огромните българи, тупаме се в гърдите и.... честваме гибелта им!

До къде ни докара мизерията и оскотяването?

До толкоз ли пропаднахме?

Толкова доста ли затулихме мъдростта, която ни завещаха предците ни?

Възможно ли е да не е останало нищо от добрината, добросъседството, гостоприемството и щедростта с които

са се славили предците ни, а ние да се трансформираме в завистливи, лъжливи, крадливи и жлъчни ЗЛОБЪРИ?

Източник: Нидал Алгафари, Facebook. (Заглавието е на редакцията)
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР