Приятели мои това ще са първите частни Румен Радеви избори

...
Приятели мои това ще са първите частни Румен Радеви избори
Коментари Харесай

Борисов в Шумен: Българският Мадуро провежда първи частни избори

Приятели мои това ще са първите частни Румен Радеви избори в България. Недемократични, частни избори. Това съобщи ръководителят на ГЕРБ Бойко Борисов на предизборно събитие на партията в Шумен, представен от пресцентъра на партията. По думите му не инцидентно образецът на Румен Радев за подражателство е президентът на Венецуела Мадуро. „ Не инцидентно на никое място в Европа няма машини. И не инцидентно специалистите са от Венецуела и Колумбия. Те са тук, с цел да оказват помощ на Радев. Какъв експорт на народна власт от Латинска Америка? Наблюдателите на ОССЕ се притесняват от евентуална опция за гласоподаване на един гласоподавател повече от един път. Те се притесняват, а ние? Какво ни остава на нас? Недостатъчното време на хората да свикнат с машините им работи демотивиращо и срутва доверието “, уточни Борисов извадки от отчет на Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ).

„ Рядко съм се съгласявал с Румен Радев, желая да Ви прочета какво е споделил той. По отношение на машините имаме цялостно единогласие с него. На 9 януари, на съвещания с „ Демократична България “, забележете, той споделя следното: „ След като ще се броят контролните разписки, би трябвало да има изписани на тях партиите, те да се сметнат и да се съпоставят най-после с електронната памет на самата машина. Това ще е гаранция, в случай че всичко съвпадне, че машинното гласоподаване е 100% надеждно. И мисля, че това би трябвало да бъде едно ясно условие, с цел да имаме доверие в този машинен избор, тъй като това е средството да се избавим от недействителните бюлетини и машинациите “. Точка. Г-н Радев, и ние това желаеме “, акцентира Бойко Борисов.

Той напомни, че ГЕРБ внесе тъжби и до ЦИК, и до съда.

„ Защото в този момент споделят по този начин: „ Машината каквото пуснала, пуснала. Никой няма да брои в урната за коя партия са “. Неговата ЦИК към този момент няма това да прави. А за какво? Защото даже и ОССЕ, интернационалните наблюдаващи, които изпратиха задача за вота, споделиха, че ние организирахме почтени и честни избори, нашето държавно управление. Сега споделят по този начин: „ Приемането на наложителното машинно гласоподаване е станало без публични съвещания и прекомерно бързо “. Те го споделят, не аз. До тук единствено изтъквам Радев и ОССЕ “, изясни водачът на ГЕРБ. По думите му в отчета си наблюдаващите на ОССЕ слагат под въпрос потенциала на новата ЦИК да се оправи с организацията на вота. „ Аз съм сигурен, че те ще се оправят с машинациите, не с организацията “, безапелационен бе Бойко Борисов. Той напомни, че от ОССЕ споделят още, че „ късият график за пазаруване и внедряване на машините прави ЦИК мощно подвластна от доставчика “.

Лидерът на ГЕРБ съобщи, че чака и отговор за какво задгранични „ специалисти “ от Венецуела, Колумбия и Коста Рика вземат участие в подготовката на машините за изборите.

„ Защо съветникът на президента или на премира, не го знам тъкмо, Атанас Шарков, който по случайност е деятел на „ Да България “, е имал достъп до кодовете на машините? И то без да има контракт с ЦИК? Ето този въпрос доста ме вълнува. Те тихомълком го махнаха от консултант, тъй като ги изловихме. И в този момент тактиката им е, машините по този начин са ги настроили, че всеки трети, в случай че са доста нахални, само че аз мисля, че това ще го създадат – всеки трети, за президентските избори. Сега ще репетират. Всеки пети глас да отива най-вероятно за „ ИТН “. За да има някой да ни изпревари. За да имат сякаш моралното право те да ръководят “, предизвести Бойко Борисов. Той изясни, че това им е тактиката сега.

„ Като потеглих по залите в този момент се побъркват, тъй като си мислеха, че ние ще се преклоним, ще се наведем и ще им гледаме безобразията. Пратиха полицаите. Казвам полицаите, а не служителите на реда, тъй като при подобен червен министър, началник на комунистическо разследване, той може от полицията да направи единствено полицаи. Миналата седмица на изборите в това село в Никола Козлевско, пратили 30 жандармеристи да пазят 30 гласоподаватели. Викали кметове от ГЕРБ да подписват заявления, че няма да вземат участие в изборите. Всеки ден министрите се държите като избирателен щаб и в това време очаквате кметовете да не вземат участие. Как няма да вземат участие в акцията, това е политика? “, изрази възмущението си Борисов.

„ ГЕРБ бил в изолираност, а на всички места залите са ни цялостни. Най-голямата ми цел е да предпазя партията ми да се сдружи с Мая Манолова, Татяна Дончева, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи “, съобщи Бойко Борисов. По думите му, когато всички се сдружат, народът остава в съпротива. „ Били сме съпротива на Орешарски. Същата такава скотщина беше. 6,7 милиарда лв. потъна тогава страната. Българска социалистическа партия е първенецът по банкрутирали банки – 25-26. Последно банкрутираха КТБ “, напомни ръководителят на ГЕРБ.

Бел.ред.
Хората имат вяра, че новият парламент ще отбрани мажоритарните избори.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР