"Приятели" - култовият сериал, представи последния си епизод преди цели

...
"Приятели" - култовият сериал, представи последния си епизод преди цели
Коментари Харесай

20 години по-късно: Защо вече никой не харесва Приятели?

"Приятели " - паметният сериал, показа последния си епизод преди цели 14 години. А първият - преди близо 24. Въпреки това доста хора към момента превъртат стотиците епизоди, а едно цяло потомство занапред преоткрива историята на Рейчъл, Фийби, Чандлър, Рос, Моника и Джоуи.

Оказва се обаче, че нюйоркските другари търпят доста рецензии точно от това ново потомство. Социалните мрежи са изпълнени с голям брой отрицателни мнения по отношение на "Приятели ", които се отнасят най-много за хомофобията и сексизма на сериала, отбелязва Би Би Си.

"Няма нищо на света, което ненавиждам повече от Рос и епизода с мъжката детегледачка. Толкова е сексистки и хомофобски, че желая да скоча в тв приемника и да го удуша ", гласи коментар на госпожица в Туитър.

"Бях студент през 90-те и взех решение да превъртя още веднъж "Приятели " към Нова година. И в този момент разбрах, че шегите с "дебелата Моника " и "приличащия на гей Чандлър " въобще не наподобяват на място. И за какво Джоуи постоянно е толкоз чудноват? Разочароващо ", написа различен консуматор на обществената мрежа неотдавна.

Писателят Джеймс Балдок разяснява пред медията, че отрицателната реакция против "Приятели " е неизбежна. Според него "хората са склонни да мислят за сериала като за нещо настоящо, само че той не е ".

Друг създател - Ребека Рийд, е безапелационна: "Хомофобията е зашеметяваща - всяка смешка за Рос е, че някогашната му брачна половинка е лесбийка, като че ли това е някакъв крах в живота му ". И продължава - "Сексизмът е много гневен и това е най-бялото шоу в целия свят. "

Тя обаче признава, че в действителност обича "Приятели ".

"Наистина е рисково да гледате неща, които са написани преди доста време, през обектива на днешните полезности ", споделя Рийд.

Балдок е на същото мнение: "Въпросът е, че има доста типичен стратегии, които въплъщават полезности и употребяват стандарти, които към този момент не се толерират в нашето общество. Хомофобията, расизмът и сексизмът не са и в никакъв случай не са били допустими, само че в случай че са на 20 години, за какво се изненадвате, че порядките са разнообразни? "

"Ако нещо ви кара да се чувствате неловко, за какво го гледате ", приключва той.

източник: offfnews.bg
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР