Приятели и съученици на загиналото в петък вечер момиче при

...
Приятели и съученици на загиналото в петък вечер момиче при
Коментари Харесай

Няма опасност за живота на 14 – годишното момиче, ударено от джип

Приятели и съученици на починалото в петък вечер момиче при злополука на бул. „ Никола Вапцаров” през днешния ден отрупаха мястото на злополуката с цветя. При случая почина момиче на 13 година, а друго - на 14 години, пострада тежко.
Две деца са блъснати на столичен бул., едното е умряло Другото е настанено в „ Пирогов ” с животозастрашаваща контузия на крайници
„ Бяхме дружно на учебно заведение, казахме си довиждане... две минути преди този момент да се случи, аз съм си тръгнал за у дома, случило се е малко откакто се разделихме....”, показа съученик на починалото момиче.
Снимка: btvnovinite.bg
Пешеходната пътека на булеварда е рискова, твърди Добромир Добрев, чиято щерка тъкмо преди две години е блъсната тук.

„ Гумата минава напълно покрай крайници й и го ожулва. И всякакви охлузвания и пострадвания, които са дребни, и болежка, и страдание”, споделя бащата.

По случая с двете блъснати девойки е формирано досъдебно произвеждане, а назначените по случая експертизи ще покажат дали девойките са минали на алено и дали водачът е превишил скоростта.
Снимка: btvnovinite.bg
Шофьорът твърди, че не е карал бързо и че децата ненадейно изскочили на шосето.

„ На зелен светофар минавах. Децата изскочиха от процеп, който не е пешеходна пътека, след сетофара...Спрях по допустимо най-бързия метод и незабавно се обадих на 112 като видях, че децата паднаха”, сподели той.

По думите му скоростта, с която се е движил е била към 50-60 км/ч.

Двете девойки са в осми клас на природоматематическата гимназия. Тръгнали са си след учебно заведение, бързали да не изтърван рейса на спирката и са били ударени на шосето.
Момичето, потърпевшо при злополуката с джип в петък, се възвръща То е оперирано в „ Пирогов ”, няма заплаха за живота му
Едното почина, другото е в „ Пирогов” с контузия на крайници и без заплаха за живота. Пробата на водача за алкохол и опиати е негативна. Той обаче ще бъде разследван за причиняване на гибел на пътя по несъобразителност.

Раненото момиче е оперирано, само че ще остане под наблюдаване в болница.

Ако няма затруднения и лекуването протече по този начин, както плануват лекарите, детето в границите на месец още веднъж ще е на крайници и ще може да се придвижва.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР