Приятели и непознати обединиха сили, за да спасят конна база

...
Приятели и непознати обединиха сили, за да спасят конна база
Коментари Харесай

Да спасим конна база Табора край Сливен

Приятели и непознати сплотиха сили, с цел да спасят конна база „ Табора “ край Сливен в памет на умрялата на 17 август при раждането на първото си дете Ренета Томова – основател на спортния клуб по езда. След случилото се ориста на конната база беше под въпрос. В момента в конната база живеят 9 коня и понита, както и няколко приютени кучета.      
След нещастието, която сполетя околните на Ренета, беше решено базата да бъде непокътната в нейна памет. Затова обаче са нужни средства – за храна, заслон и лекарства за животните. Нейни другари започнаха акция за набирането на средствата. Хора на изкуството предоставиха свои произведения за идеята.

В предаването „ Хоризонт до обед “ Надежда Димитрова, близка на Рени, описа:

„ Конната база е посещавана от доста деца и е от изгода за деца с увреждания. Рени отделяше доста време за тези деца. Тя отделяше време за събиране на средства за болничното заведение в Сливен. Тя непрестанно се раздаваше. Ние би трябвало по някакъв метод да помогнем това да продължи, с цел да има изгода цялото ни общество “.

Димитрова уточни, че доста хора са изпратили дарения, както има и доста, които оказват помощ с доброволчески труд.

„ Спешните потребности за базата бяха да осигурим през идните месеци храна за кончетата и приютените кучета. Засега успяхме да купим всичката храна и да се възстановяват нещата. Сега започваме ремонта на покрива, който е доста опустошен. Събираме средства за незабавни потребности “.

Към самодейността се включиха хора на изкуството, които предоставиха свои произведения - принтове на илюстрации от художниците Дамян Дамянов и Капка Кънева. Сумата от продажбата се превежда непосредствено на откритата от фамилията на Рени банкова сметка за дарителския фонд.

Дамян Дамянов сподели пред „ Хоризонт “, че акцията е била доста сполучлива. Повече от 60 души са поръчали над 90 творби, всяко от които на цена от 30 лева, регистрира той. Въпреки че акцията към този момент е завършила, към момента може да се поръчат произведения, сподели Дамянов.
Интервютата чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР