Привличаме 300 000 нови туристи от Германия, Великобритания и Русия,

...
Привличаме 300 000 нови туристи от Германия, Великобритания и Русия,
Коментари Харесай

Министърът на туризма: Успешно привличаме 300 000 нови туристи

 Привличаме 300 000 нови туристи от Германия, Англия и Русия, разгласи министърът на туризма Николина Ангелкова. 15-те милиона лв., които бюджетът отпуска в допълнение за рекламиране на България в чужбина за тази година, към този момент са разпределени.

Около 5 милиона лв. от тези пари са планувани за рекламиране в Германия, 2,5 млн. лева - за Англия, 3,750 млн. лева за страните от Вишеградската четворка и 1,250 млн. лева - за рекламиране в Русия.

Министър Ангелкова е уверена, че средствата ще бъдат разходвани дейно, защото ще бъдат изплащани на база на действителни достижения и в случай че има растеж на броя на туристите.

Пилотно механизмът ще работи единствено за интервала от 1 май до 31 октомври 2020 година - което значи най-вече за летния сезон, а в случай че е сполучлив в следствие ще работи и целогодишно.

Николина Ангелкова разяснява още:

" Особено за летния ни туризъм значимо е идването на туристи посредством туроператори, които осъществят повече доходи и повече нощувки. За съпоставяне, от 2015 година до момента туристите, които идват проведен посредством туроператори като % на някои пазари, са намалели двойно. ", пишат още от " Българска национална телевизия ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР