Привилегированият наследник на германския канцлер Ангела Меркел и ръководителят на

...
Привилегированият наследник на германския канцлер Ангела Меркел и ръководителят на
Коментари Харесай

Наследник на Меркел става министър на отбраната на Германия

Привилегированият правоприемник на немския канцлер Ангела Меркел и ръководителят на партията й ще бъде идващият министър на защитата на страната, се споделя в публично изказване на управляващите, заяви Агенция Франс Прес.

Анегрет Крамп-Карренбауер, известна измежду германците като “АКК ”, ще бъде назначена в сряда по време на предаването на поста в Берлин на мястото на Урсула фон дер Лайен.

Фон дер Лайен, която изпълняваше длъжността министър на защитата от 2013 година, ще се отдръпна, с цел да стане първата жена, която заема най-важния пост в Европейски Съюз, откакто евродепутатите я поддържаха с гласоподаване във вторник.

Преди Крамп-Карренбауер, която се счита за правоприемник на канцлера Меркел, да бъде оповестена за нов министър, Меркел сподели, че ще има “много бърза подмяна ”.

“Министерството на защитата, министърът на защитата са виновни за военната власт. Не можем да оставим този пост за дълго свободен ”, сподели Меркел.

Това ще бъде първият министерски пост на Крамп – Карренбауер, която е родена в Саарланд, покрай френската граница, и се трансформира във водеща фигура в немската политика.

Понякога наричана “мини-Меркел ”, тя е била подготвена да поеме ролята на канцлер, откогато стана началник на ХДС през декември, откакто Меркел разгласи, че ще се отдръпна от поста след привършване на мандата й през 2021 година. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР