Привилегированият наследник на германския канцлер Ангела Меркел и ръководителят на

...
Привилегированият наследник на германския канцлер Ангела Меркел и ръководителят на
Коментари Харесай

Наследникът на Меркел ще е новият министър на отбраната на Германия

Привилегированият правоприемник на немския канцлер Ангела Меркел и ръководителят на Християндемократическата партия (ХДС) ще бъде идващият министър на защитата на страната, се споделя в публично изказване на управляващите, съобщи БГНЕС, базирайки се на Агенция Франс Прес.
Анегрет Крамп-Каренбауер, известна измежду германците като " АКК ", ще бъде назначена в сряда по време на предаването на поста в Берлин на мястото на Урсула фон дер Лайен. Имаше спекулации, че длъжността ще отиде при Йенс Шпан, който е министър на опазването на здравето и също се целеше в председателското място на ХДС.
Фон дер Лайен, която изпълняваше длъжността министър на защитата от 2013 година, ще се отдръпна, с цел да стане първата жена, която заема най-важния пост в Европейски Съюз - ръководител на Европейската комисия, откакто евродепутатите я поддържаха с гласоподаване във вторник.
Преди Крамп-Карренбауер, която се счита за правоприемник на канцлера Меркел, да бъде оповестена за нов министър, Меркел сподели, че ще има " доста бърза подмяна ". " Министерството на защитата, министърът на защитата са виновни за военната власт. Не можем да оставим този пост за дълго свободен ", съобщи Меркел.
Това ще бъде първият министерски пост на Крамп - Каренбауер, която е родена в Саарланд, покрай френската граница, и се трансформира във водеща фигура в немската политика. Понякога наричана " мини-Меркел ", тя е била подготвена да поеме ролята на канцлер, откогато стана ръководител на ХДС през декември, откакто Меркел разгласи, че ще се отдръпна от поста след привършване на мандата ѝ през 2021 година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР