Привикват главния прокурор Иван Гешев в парламента заради снимките с

...
Привикват главния прокурор Иван Гешев в парламента заради снимките с
Коментари Харесай

Привикват Гешев в парламента заради петорната експертиза на снимките с кюлчетата и пачките

Привикват основния прокурор Иван Гешев в Народното събрание поради фотосите с кюлчетата и пачките в дома на Бойко Борисов. Той ще бъде изслушан през днешния ден на изключително съвещание на парламентарната комисия по предварителна защита и противопоставяне на корупцият.

Освен Гешев в комисията ще бъдат изслушани евродепутатите Елена Йончева и Цветелина Пенкова, както и публицистите Атанас Чобанов („ БиволЪ “) и Иван Бакалов (e-vestnik.bg). Поводът е изказването на Томаш Здеховски по отношение на петорна експертиза, осъществена от българската прокуратура и изпратена на Комисията по бюджетен надзор на Европейския парламент, написа „ Сега “.

Томаш Здеховски от Комисията по бюджетен надзор на Европейския парламент съобщи, че нашата прокуратура е направила петорна компютърна експертиза на фотосите и видеото с някогашния министър председател Бойко Борисов с кюлчетата и парите, снимани в резиденция „ Бояна “ и било открито, че те са манипулирани.

Говорителят на основния прокурор Сийка Милева изясни, че става въпрос за служебна връзка сред българската и европейската прокуратура. Правосъдният министър Надежда Йорданова обаче съобщи, че не разполагат с експертизата - Гешев е намерил за належащо да осведоми Екологичен потенциал, само че не и българските депутати.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР